featured

IOTA, yeni güncellemeleri ile ekosistemini ve performansını geliştiriyor! Fiyata etkisi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan IOTA’nın geliştiricileri, Coordicide’ı oluştururken bellek sızıntılarıyla ilgili hataları çözerek ağı daha kararlı hâle getirdi.

IOTA’nın çekirdek geliştirme ekibinden Hangs Moog, yakın zamanda Coordicide yükseltmesiyle devam eden tüm geliştirme çalışmaları hakkında bilgi verdi. IOTA V.2 olarak da adlandırılan Coordicide, IOTA’nın çekirdek protokolünün ağın tamamen dağıtılmasını sağlayacak bir yükseltmesidir. Aynı zamanda, protokolün performansını önemli ölçüde iyileştirmeyi amaçlamaktadır.

IOTA

Geliştirici ekibi, son çalışmaları ve Coordicide üzerindeki ilerlemeleri hakkında bazı bilgiler paylaştı. Birkaç hafta önce, IOTA ekibi yeniden düzenlenmiş mutabakat kod tabanını birleştirdi. O zamandan beri, onu dahili bir test ağında çalıştırıyorlar.

Pek çok hatayı düzelttikten sonra, düğüm artık neredeyse iki haftadır meydana gelen bellek sızıntısından kurtuluyor gibi görünüyor. Geliştirici Moog bu konuda şunları söyledi:

Prototipin ilk MVP sürümünde özelliğin tamamlanması için geriye kalan tek şey (kalan olası hatalardan kurtulmanın dışında), düğümlerin otomatik olarak iyileşmesine izin veren zincirin değiştirilmesidir.

Moog ve ekip üyesi Andrea, iki haftadır bunun üzerinde çalışıyor. Ancak, geçiş için gerekli mantığı basitleştirmek amacıyla durumu yönetme biçimlerini de değiştirmeleri gerekiyor. Şimdilik, anlık görüntüler, taahhütler vb. gibi diğer şeyler neredeyse iyi çalışıyor.

Diğer gelişmeler ve Shimmer Network’ün rolü

Önümüzdeki günlerde IOTA ekibi, son yapı taşı üzerinde eş zamanlı olarak çalışırken, durum refrakterleri üzerinde de çalışmaya başlayacak. Ancak Noel tatili hızla yaklaştığı için işler beklenenden biraz daha yavaş ilerleyebilir. Mogg:

Ben de resmi olarak zaten tatildeyim ama fazla güneş ışığı olmadığı ve hava oldukça soğuk olduğu için yine de kod yazıyorum.

Moog, kendisinin ve ekibinin MVP’yi bitirdikten sonra temizlenmesi gereken bazı eski kodlar üzerinde çalıştığını da sözlerine ekledi.

Bu,temel olarak, deftere bir önbellek katmanı eklemek ve performans optimizasyonları hakkında daha fazla konuşmayı içerir. Ancak, bu uygulamalar diğer her şey kararlı hâle geldikten sonra gerçekleşecektir.

Coordicide uygulaması olarak da bilinen IOTA 2.0, blockchain’in izinsiz ve ölçeklenebilir defter teknolojisi hayalini gerçekleştirmede önemli bir adım olacaktır. Coordicide yükseltmesi ile IOTA, blockchain’i tamamen merkezi olmayan hâle gelecek.

Shimmer Network, IOTA 2.0’a geçişte önemli bir rol oynayacaktır. Shimmer Netwoek, temel olarak ana ağa herhangi bir büyük yükseltme getirmeden önce geliştiriciler için bir test ağı görevi görür.

CryptoNewsFlash

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin