IOTA, yeni akıllı sözleşme Beta sürümü başlatıldı!
IOTA, yeni akıllı sözleşme Beta sürümü başlatıldı!

IOTA, yeni akıllı sözleşme Beta sürümü başlatıldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – IOTA, yeni akıllı sözleşme Beta sürümünü resmen başlattı. Akıllı sözleşmelerin kullanımı, kripto para alanında anahtar geri dönüş faktörü olmaya devam ediyor. Akıllı sözleşmeler, dijital varlıkların merkezi olmayan ve kripto işlemlerinde üçüncü taraf müdahalelerini ortadan kaldırdı.

Bu son hamle, kullanıcılarına yüksek hızlı ve işlem ücretlerini sıfırlamayacak platform sunuyor. Dijital varlık, fiziksel öğeleri internete ve dijital dünyaya uyumlu hale getiren Nesnelerin İnterneti’ni destekliyor. Ağın CEO’su tarafından yeniden keşfedilmesi ise bu yılın başlarında oldu.bu yılın başlarında geldi.

Yeni IOTA yükseltmesinin avantajları neler?

Bir rapor, Beta sürümünün bir Ethereum Sanal Makinesi (EVM) içerdiğini belirtiyor. Böylece, ERC-20 tokenleri artık ağ içinde birlikte çalışabilecek. Ek olarak, akıllı sözleşmelerin yazımı artık ağın karışık diline eklenen Solidity’de (Ether’in programlama dili) içeriyor.

Ayrıca projeye ağ paylaşımı da eklendi. Bu, yerel tokenlerin temel katmanına saran akıllı sözleşmeler yoluyla yüksek derecede çalışabilirlik sağlayacak. Akıllı sözleşme yaratıcıları, farklı zincirler arasında aşağı yönlü rekabetleri mümkün kılacak uygulama ücretlerini belirleyebilecek.

IOTA
IOTA fiyat analiz grafiği.

MIOTA şu anda bir düşüşle karşı karşıya | Kaynak: TradingView’de IOTAUSD

Ethereum gibi diğer ağlarla karşılaştırıldığın zaman birçok kişi ağın akıllı sözleşme uygulamasının geç geldiğini söylüyor. Bununla birlikte, IOTA CEO’su Dominik Schiener konuyla ilgili farklı bir görüşe sahip.

Schiener, diğer rakip zincirlerin eksikliklerini gidermek için çalışan bir akıllı sözleşme çözümü geliştirmek için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. IOTA’lar sınırsız ölçeklenebilirlik sağlarken, Cardano’nun akıllı sözleşmesiyle sınırlı verimle karşı karşıya kaldı.

Platformdaki sıfır ücretten bahseden CEO, bunun önemli bir rekabet avantajı sağlayacağını söyledi. Ağın verdiği sınırsız fırsatlardan biri olduğunu söyledi. Bunlar, çok uluslu şirketler ve devlet kurumları ile ortaklıklarını ve KOBİ’lerin, yeni başlayanların ve kripto operatörlerinin ilgisini içeriyor. Schiener, ücretlerin değişikliğine karşı iş modellerini zorlayabileceğinden ve büyük ekonomik hamlelere karşı çıkabileceğinden bahsetti.

IOTA, proje finansmanı yoluyla ekosistem büyümesini ve merkezi olmayan uygulama geliştirmeyi teşvik ediyor. MIOTA kademeli bir ilerleme kaydetmesine rağmen, mevcut fiyatı hâlâ eski fiyatının çok gerisinde yer alıyor.

Bununla birlikte, Avrupa Komisyonu, düşük pozisyonuna rağmen blockchaini altyapı projesinde yer alması için geçen ay belirteci seçti. Bu seçim, MIOTA’nın gelecekteki büyümesinin önünü açabilecek olası bir eylem olarak görülüyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin