featured
IOTA

IOTA piyasa değeri 10 milyar dolara ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchan teknolojisi kullanan kripto paraların aksine Tangle teknolojisi kullanan IOTA piyasa değeri 10 milyar dolara ulaştı.

IOTA fiyatının gün içinde 3.50 dolar seviyesine yükselmesiyle toplam piyasa değeri 10 milyar dolara yaklaştı ve Ripple’ı geride bıraktı. Geçtiğimiz aydan itibaren bu günkü değeri olan 3.50 dolar seviyesine ulaşan kripto para, %900’e yakın bir artış gösterdi. Arkasındaki teknoloji sayesinde büyük anlaşmalar yaptıktan sonra değeri artan her kripto para gibi IOTA da geçtiğimiz aylarda duyurduğu büyük anlaşmaları ve arkasında yatan teknoloji neticesinde fiyat artışına geçti.

 

Tangle, Blockchain’den farklı olarak birbirine bağlı dağınık veri tabanı yerine “DAG” teknolojisi adı verilen ve yönlendirilmiş yönsüz çizelge olarak ancak çevirebildiğimiz bir teknoloji kullanıyor.
Tangle aynı blockchain’de olduğu gibi eşler arası doğrulama ilkesine dayanırken, farklı olarak işlemlerin gerçekleşmesi için herhangi bir madenciye ihtiyaç duymuyor.

Bir işlem yapan kullanıcı, işleminin bir madenci tarafından onaylanmasını beklemek yerine, geçmiş iki farklı işlemi onaylaması yeterli oluyor. Böylece bu şekilde hem merkezsiz bir platform oluşurken hem de gereksiz transfer bekleme sürelerine gerek kalmıyor.

IOTA Özellikleri

Alışılagelmiş kripto paraların aksine, Blockchain yerine Tangle teknolojisi ile çalışmaktadır. IOTA, madencilik olmadan çalışan bir kripto paradır. Transfer işlemleri, transferi yapan kullanıcının geçmiş iki işlemi onaylaması sonucu yapılır. Bu sayede transfer ücreti yoktur ve sistemde işlem adedi çoğaldıkça transfer süreleri kısalır ve sistem hızlanır.

Nereden alabilirim?

Coinmarketcap listelerinde yer alan en büyük IOTA işlem hacmine sahip Bitfinex başta olmak üzere on’un üzerinde kripto para borsasından satın alabilirsiniz.

Alt coinlerin nasıl satın alınabileceğini bilmiyorsanız, bu yazımız size yardımcı olacaktır.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin