IOTA, mevcut test ağını “Devnet” olarak değiştirdi
IOTA, mevcut test ağını “Devnet” olarak değiştirdi

IOTA, mevcut test ağını “Devnet” olarak değiştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son haberlere göre, IOTA Vakfı yeni bir test ağı başlattı. IOTA, mevcut test ağını resmi olarak “Devnet” olarak değiştirdi. Test için kullanılan Blockchain’e bir alternatif “Testnet” olarak adlandırılır. Testnet, test amacıyla kullanılan ana ağın sahte bir sürümüdür. Bu Testnet’in ayrı ve farklı paraları var ve önemli bir değeri yok.

Devnet, IOTA referans uygulamasının en son sürümünü çalıştırır

Devnet, IRI olarak bilinen IOTA referans uygulamasının en kararlı ve en son sürümünü çalıştırır. Devnet, geliştiricilerin ve madeni para test cihazlarının ana madeni para zincirini kullanmadan veya riske atmadan değişiklik yapmalarını sağlayacak bir deney. IOTA Vakfı Mühendislik Direktörü Edward Greve, resmi blog gönderisinde konuya yönelik şunları söyledi:

En az iki tane daha Testnet yakında geliyor: Canarynet ve Testnet1. Canarynet, özellikle IRI’nın yeni sürümlerini test etmek için olacak ve Mainnet’e girmeden önce, diğer test sayfaları için de olacak! Muhtemelen serbest bırakıldıkça daha iyi isimler bulacağız, ama şimdilik, onların yolda olduklarını bilmek yeterli.

IOTA, mevcut test ağını “Devnet” olarak değiştiriyor

Devnet ana Testnet’i devralarak yakın gelecekte en az üç tane daha Testnet tanıtmayı planlamakta: SpamNet, Canarynet  ve Testnet1. SpamNet ile ilgili olarak IOTA’nın resmi Twitter hesabı üzerinden şu paylaşım yapıldı:

IOTA SpamNet yayında!

IOTA, mevcut test ağını “Devnet” olarak değiştirdi
IOTA, mevcut test ağını “Devnet” olarak değiştirdi

IOTA, Tweet ile birlikte, SpamNet’in bir görüntüsünü de yayınladı. IOTA, önümüzdeki haftalarda ve aylarda, kamu ağlarından yararlanarak, uç seçim algoritmasında önemli gelişmeleri test edip doğrulayabileceğini belirtti. IOTA, son aylarda düzenli olarak tekrarlanan daha belirgin iki ağ fenomenine bakıyor yani, blowball ve CTPS varyansı.

Birkaç gün önce IOTA, UNOPS ile işbirliğini ve Blockchain’in barış inovasyonu ittifakı için sponsorluklarını duyurdu. Bununla birlikte, kısa bir süre önce test ağlarının serbest bırakıldığını da belirtti. Piyasa durgunken, IOTA değişimleri memnuniyetle karşılamakta. IOTA yazım sırasında, 4,1 milyar dolarlık piyasa değeriyle 10. sırada yer alıyor ve %13 oranında artışla 1,5 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin