IOTA 21 Nisan'da Chrysalis'e göçü başlatıyor
IOTA 21 Nisan'da Chrysalis'e göçü başlatıyor

IOTA büyük bir güncelleme ve pek çok yeni özellik ile geçmiş ihtişamını geri kazanmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – IOTA eskisi gibi değil, ancak ekibi bunu düzeltmek istiyor. Büyük bir güncelleme, baştan başlamak ve zafer günlerini kazanmak için en iyisi olacak.

IOTA’yı hatırlıyor musunuz? 2017 ICO patlaması sırasında kripto topluluğunu ateşleyen fütüristik kripto para birimi, Nesnelerin İnterneti için merkezi olmayan bir çözüm vaat ediyor mu?  Öyle görünüyor ki ölümden dirilme potansiyeli var. Ya da en azından kurucu ortağı bunu iddia ediyor.

Yakın zamanda yapılan bir güncelleme ve dahili bir yeniden yapılanma, projenin başarıya giden yolda geri dönebileceğine inanan IOTA’nın geliştiricilerinin ve meraklılarının iyimserliğini uyandırıyor.

Geçmişi geride bırakacak yeni bir IOTA

IOTA Vakfı Kurucu Ortağı ve CEO’su Dominik Schiener, ZDNet’e kripto para biriminin kendisini yeniden icat ettiğini söyledi. O kadar çok değişti ki, geliştiricileri pratikte yeni bir proje hakkında konuşuyorlar.

Hatalara rağmen, IOTA’nın yönetim ekibinin yıllar boyunca edindiği deneyimlerin sonunda olumlu olduğunu söyledi.

IOTA tipik blok zinciriniz değildir. Aslında, bir blok zinciri bile değil. Yönlendirilmiş döngüsel olmayan grafiğe (DAG) veya “The Tangle” a dayanan veri yapısı teknolojisi, teorik olarak standart bir blok zincirine kıyasla etkili bir şekilde üstün olmayı vaat ediyor.

Schiener, IOTA’yı “gerçekten bir protokole sahip olmak için madencilere, elektriğe veya işlem ücretlerine ihtiyaç duymayan yeni bir dağıtılmış defter” olarak tanımladı. Tasarım gereği, son gelişmelerle İota’nın milyarlarca insan veya siber kullanıcının benimsenmesini sağlayacağını ve etkili bir şekilde bir insan-makine ödeme ağına ulaşacağını garanti etti.

Bu vizyon, başlangıcından bu yana değişmedi, ancak şimdi tablo çok daha net ve geliştiriciler bunu başarmaya biraz daha yakın.

Chrysalis ile tanışın

IOTA, Chrysalis’e büyük bir ağ geçişine başlamak üzere. Chrysalis 2020’de duyuruldu ve göçün 28 Nisan 2021’de gerçekleşmesi planlanıyor. Ağın aşırı merkezileştirilmesini sağladığı için çok eleştirilen tartışmalı koordinatör node’un ortadan kaldırılması da dahil olmak üzere birkaç kritik iyileştirme var.

Yatırımcılar elbette merakla bekliyorlar ve iyimserlik dikkat çekiyor. Bitcoin’in düşüşünün ortasında ve piyasadaki gerginlik senaryosunda, IOTA ay boyunca yükseliş eğilimini sürdürdü ve son 3 haftada %60’ın üzerinde değer kazandı.

Gelecekteki diğer iyileştirmeler arasında oracle’larla uyumluluklar, akıllı sözleşmeler, güvenli cüzdanlar, ölçeklenebilir işlemler ve daha fazla sayıda gerçek hayat uygulaması yer alıyor.

Görünüşe göre IOTA bir kez daha kripto para yatırımcılarının portföylerine ve kalplerine giriyor.

bu haber ilk defa cryptopotato’da yayımlanmıştır

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin