IOTA, yeni akıllı sözleşme Beta sürümü başlatıldı!
IOTA, yeni akıllı sözleşme Beta sürümü başlatıldı!

IOTA, akıllı sözleşmeler için beta sürümünü test ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – IOTA kuruluşu beta testinde blockchaini için yeni programlanması kolay ve ölçeklenebilir akıllı sözleşmeler başlattı. IOTA topluluğu için önemli bir gelişme çünkü blockchainin daha önce herhangi bir akıllı sözleme desteği yoktu. Bu gelişmeyle birlikte Ethereum ve Cardanıya potansiyel alternatif haline gelebilir.

Yeni özellik ile IOTA geliştiricileri, IOTA blockchain üzerinden akıllı sözleşmeleri geliştirebilecek. Özellik ayrıca Ethereum Sanal Makinesi ve ERC-20 tokeni ile uyumlu olacağı için Ethereum blockchain üzerinde de dağıtılabilecek. IOTA CEO’su Dominic Schiener, yeni akıllı sözleşme özelliğini Ethereum katili veya Ethereum rakibi konumuna getirmeyeceğini fakat akıllı sözleşmelerin kullanım kolaylığına katkı sağlayacağını ifade etti.

IOTA CEO’su Dominic Schiener şunları söyledi:

Amacımız, Ethereum ile birlikte lider olmak ve merkezi olmayan bir sistem sağlamak. Genç endüstrimizi ana akım benimsemeye doğru ilerletmek ve tüm toplumların yararlanabileceği ücretsiz bir kamu malı olarak güven oluşturmayı amaçlıyoruz.

IOTA CEO’su konuşmasında, yeni merkezi olmayan yeniliklerin katkı sağlayacağını ve engelleri aşmak için ilerlemeye devam edeceklerini belirtti.

Daha önce, ücretlerin ekonomik modeller üzerinde gereksiz bir yük oluşturduğunu ve akıllı sözleşmelerin kullanımında ise ekonomik bir itici güç olmadığını söylemişti. Akıllı sözleşmeler, nesnelerin interneti ve makineler arası iletişime odaklanmanın yanı sıra blockchainin DeFi, Web3 ve NFT uygulamalarını karşılaması için önemli bir yenilik olacak. CEO, bunun finans, dijital kimlik ve veri yönetimi dünyasında blockchainin kullanımının da artacağını söyledi.

Akıllı sözleşme zinciri geliştiricileri ve sahipleri, akıllı sözleşme uygulaması için ücretler belirleyebiliyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre,  farklı zincir sahipleri akıllı sözleşmeleri yürütmek için birbirleriyle rekabet etmek için çalışacaklar. Bunun sonucunda ise ücretlerin düşmesi bekleniyor.

Aslında, akıllı sözleşme zinciri geliştiricileri, zincirlerini tanımlamak için tam esnekliğe sahip. Gelecekte, işlem ücretlerini sıfıra bile ayarlayabilecekler ve bunun yerine doğrulayıcıları yerel tokenlerle ödüllendirebilirler, böylece kendi ekonomilerini yaratırlar ve dApp’leri için giriş engellerini büyük ölçüde azaltabilirler.

Akıllı sözleşmeler şu anda beta testinde. Kullanıcıların işlem ücreti ödemeden NFT’leri basmasına olanak tanıyacak olan, yakında piyasaya çıkacak olan ücretsiz NFT pazarının lansmanının önünü açması bekleniyor. NFT’ler doğal olarak blockchaine dayanacak, ancak akıllı sözleşmeler aracılığıyla Ethereum veya Polkadot ağlarında da kullanılabilecek.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin