bitcoin yılın terimi seçildi

Investopedia, Bitcoin’i yılın terimi seçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ayda 20 milyon ziyaretçisiyle finans dünyasının Wikipedia’sı olarak bilinen Investopedia, Bitcoin‘i yılın terimi seçti.

Investopedia, yıllık aranma hacmi ve yüzdelik kazanç ile ölçülen Yıllık En İyi Finansal Terimler listesini yayımladı. Şaşırtıcı olmayan bir sonuçla “Bitcoin”, “yapay zeka”, “Trumpcare”, “FAANG” ve hatta “millenials” gibi terimleri ardında bırakarak listede başı çekti.

Yıl boyunca yüzde 1600’lük değer artışıyla dünya genelinde en çok konuşulan kavramlardan biri halini alan Bitcoin ve kripto paralar için bu ilginin bir başlangıç olduğu öngörülüyor.

Benzeri görülmemiş bir ilgi

Investopedia başyazarı Caleb Silver, konuyla ilgili şunları söyledi:

Daha önce birçok yatırım çılgınlığı gördük ancak Bitcoin, kripto para birimleri ve Blockchain çevresindeki ilgi, Investopedia ve tüm medyada benzeri görülmemiş bir ilgi yarattı.

Bitcoin’in yükselişini takiben vadeli sözleşmeleri listelemek için yarışan ABD Borsaları, ilk Bitcoin tabanlı döviz ticareti fonunu (Bitcoin ETF) piyasaya sürmek için uğraşıyorlar. Hatta merkez bankaları, bir Blockchain üzerinde devlet tarafından desteklenen para birimlerini yayınlamak için kripto para birimlerinden türetilen teknolojiyi kullanma yollarını keşfetmeye başlamışlardı.

Listede kripto para dünyasından başka terimler de var

Bitcoin, kripto para dünyasından listede yer alan tek terim değil. Dünyayı değiştireceği düşünülen Blockchain, listede ikinci sırada kendine yer buldu.

Yeni kurulan şirketlerin 2017’de net olarak 4 milyar dolardan fazla kazanmasına yardımcı olduğu bilinen ICO ise listede dördüncü sırada yer alıyor.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin