Yatırımcıyı sevindirecek haber geldi: Bir ülke daha ETF işlemlerini onayladı
Yatırımcıyı sevindirecek haber geldi: Bir ülke daha ETF işlemlerini onayladı

Invesco, Bitcoin ETF başlatma işlemlerinden vazgeçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa, Bitcoin ETF onayı ile çalkalanırken bir kurum ise kararından vazgeçti. ProShares’in ilk ETF’i piyasaya sürmesine sadece saatler kaldı. Bir yandan olumlu gelişme yaşanırken, yarıştan Amerika merkezli bir şirket çekilme kararı aldı. Haber dün gece geç saatlerde geldi.

Yatırım yönetme şirketi olarak da bilinen Invesco, Bitcoin ETF işlemleri için aldığı karardan vazgeçti. Önemli bir finans devi olan Invesco’nun aldığı karar henüz piyasada olumsuz bir etki göstermedi. Konuyla alakalı ise firmadan açıklama geldi. Invesco tarafından yapılan açıklamada,

“Şirketimiz Bitcoin vadeli ETF işlemlerinde aldığı karardan vazgeçti. Ancak Galaxy Digital ile bu konuda ortaklaşma çalışmamız devam edecek. Galaxy Digital ile beraber fiziksel olarak desteklediğimiz dijital varlık ETF’i dönüştürücü varlık sınıfına maruz kalmadan ürün sunacağız.”

Invesco, Bitcoin ETF’in önemli temsilcilerinden biriydi

Finans devi tarafından yapılan açıklama ile birlikte ETF işlemleri tamamen geri çekilmiş oldu. Hatırlayacağınız üzere Bitcoin ETF başvurularında Invesco, öncü şirketlerden biriydi. Alınan geri çekilme kararı Bitcoin sahipleri tarafından sürpriz karşılandı. 

Şirket, ETF işlemlerinden vazgeçmeseydi, bu ay içinde SEC ile önemli bir görüşme olacaktı. VamEck ve Valkyrie ile son teslim görüşmeleri Ekim ayı içinde planlanıyordu. Son dakika alınan kararla işlemlerden vazgeçildi.

Öte yandan 19 Ekim Salı günü itibarıyla ProShares ilk ETF’ini başlatacak. Bitcoin’in ETF beklentisi ise fiyatını önemli ölçüde arttırdı. Ayrıca dijital varlık yöneticisi Grayscale şirketi de ETF onayı için başvuru yapmayı planlıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin