Intel’in madencilik çipi kazı yapanlara yetecek mi?

Intel’in madencilik çipi kazı yapanlara yetecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto madenciliği, bu ekosistem içinde oldukça önemli bir yere sahip. Özellikle de Bitcoin ve Ethereum madenciliği son derece önemli. Günümüzde ise madencilik faaliyetleri gitgide zorlaşıyor. Bu zorlaşan madencilik faaliyetleri için yeni cihazlara ve ekipmanlara ihtiyaç duyuluyor. İhtiyaçlara karşılık verebilecek yeni bir cihazın Intel tarafından geliştirildi. Ancak kripto madencileri için yeterli mi? 

Intel, geçtiğimiz günlerde türünün tek örneği bir Bitcoin ASIC işlemcisi ve özellikle şirketin kripto para madenciliği endüstrisindeki ilk girişimi olan BonazaMine’in geliştirildiğini duyurdu.

Teknoloji şirketi olan Intel, günümüze kadar yaptıklarıyla başarıdan başarıya koştu. Bilgisayar dediğimizde aklımıza gelen markalardan biri olan teknoloji devi şimdi ise yeni bir çip üretimiyle karşımıza çıkıyor. 

20 Şubat Pazar günü başlayan ve 24 Şubat Perşembe günü sona erecek olan bir konferans başladı. IEEE 2022 Uluslararası Katı Hal Devreleri Konferansı (ISSCC) yeni teknolojilerin tanıtıldığı ve tanıtılacağı bir platform olarak göze çapıyor. Intel burada, kripto madenciliği çipinin diğer GPU’lardan 1.000 kat daha hızlı olduğunu iddia etti.

Katılım sırasında Intel, 300 BonanzaMine ASIC’sine sahip olan ve 3600 W elektrik gerektiren 40 THash/s üretim hacmine sahip BonanzaMine Sistemini de tanıttı. Ancak herkesin yakından tanıdığı Colin Wu, pek iyimser konuşmadı.

Intel’in ilk nesil madencilik çipi 

Teknoloji devi, 3600W elektrik gerektiren 40 THash/s ile birinci nesil Bitcoin madencilik çipinin teknik özelliklerini açıkladı. Çin detaylarında ise şu bilgiler yer aldı:

“Her bir karma kartta 25 yongalık bir voltaj yığını olarak ele alınan toplam 75 BonanzaMine ASIC’e sahip olacak. Bu da, birleşik her bir ASIC grubuna yayılan 355 mV’ye bölünmüş 8.875 V’luk giriş voltajlarına izin verecek.”

Intel ayrıca madencilik verimliliğini %5’e kadar artırmak ve aynı zamanda IR düşüş kayıplarını azaltmak için bir strateji önermektedir. Tüm kartlar, sıcaklık ve voltaj seviyelerini izleyen bir mikro kontrol birimi ile donatıldığını söyledi.

Konuyla ilgili olarak Colin Wu, yeteri bir performans vermediğini dile getirdi. Hatta Wu, Bitmain madencilik makinasının yarına bile ulaşamayacağını söyleyerek, şunları ekledi:

“Intel, birinci nesil bitcoin madenciliği çipi 40T+3600W’nin teknik ayrıntılarını açıkladı, ancak bunun 2018 ürünü olabileceği unutulmamalıdır. En yeni ikinci nesil çip açıklanmadı ve performans 35J/T civarında olabilir.” 

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin