Çok önemli gelişme: Intel, Bitcoin madenciliğine özel çip üretmeye başlıyor! Madencilik tarihi baştan yazılıyor
Çok önemli gelişme: Intel, Bitcoin madenciliğine özel çip üretmeye başlıyor! Madencilik tarihi baştan yazılıyor

Çok önemli gelişme: Intel, Bitcoin madenciliğine özel çip üretmeye başlıyor! Madencilik tarihi baştan yazılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerikan teknoloji devi Intel, Bitcoin madenciliği endüstrisi için devrim niteliğinde bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Şirket, ”ultra düşük voltajlı enerji verimli Bitcoin madenciliği ASIC” çipi üretmeye başlıyor.

İlk olarak 18 Ocak’ta çıkan habere göre Bitcoin madenciliği yapan makinelere özel olarak üretilecek çip ile ilgili ayrıntılar ISSCC konferansında açıklanacak.

Intel devrim yapmaya hazırlanıyor

Konferans programında  “Bonanza Mine: Ultra Düşük Voltajlı Enerji Verimli Bitcoin Madenciliği ASIC’i” başlıklı konuşma özellikle dikkat çekici görülüyor. Konuşmalar, Intel tarafından yönetilen üç farklı kampüs ve araştırma merkezi tarafından sunulacak. Bu duyuru Bitcoin topluluğu arasında bir heyecan yarattı.

Bu bilgi, Aralık 2021’in sonlarında Intel’in Hızlandırılmış Bilgi İşlem Sistemleri ve Grafikleri (AXG) grubunun kıdemli başkan yardımcısı ve genel müdürü Raja Koduri ile yapılan bir röportajın ardından geliyor.

“GPU’lar grafik, oyun ve tüm bu harika şeyleri yapacak. Ancak çok daha düşük bir maliyetle, çok daha düşük güçle çok daha verimli Blockchain doğrulaması yapabilmek oldukça çözülebilir bir sorun… Bunun üzerinde çalışıyoruz ve umarım çok uzak olmayan bir gelecekte bunun için bazı ilginç donanımlar paylaşacağız.”

Ancak, bu ISSCC sunumunun “ilginç donanım” sunma vaadini gerçekten yerine getirip getiremeyeceği veya yalnızca daha küçük bir varsayım parçası mı yoksa kavram kanıtları mı sunacağı belli değil.

SEC evrakları her şeyi açığa çıkardı

19 Ocak’ta, Eylül ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulan evraklar nihayet kamuya açık hale geldi ve daha fazla ayrıntı ortaya çıktı. Fox Business’a göre, Ohio merkezli kripto madenciliği şirketi GRIID, önümüzdeki haftalarda New York Menkul Kıymetler Borsası’nda halka açılmaya hazırlanıyor ve başlangıç ​​değeri yaklaşık 3,3 milyar dolar.

Başka bir deyişle, yalnızca teknik bir gösterim sağlamaktan ziyade, Intel’in Bonanza Mine projesinin yakında piyasaya çıkacağı ve ilk büyük alıcının şimdiden sıraya gireceği giderek daha açık hale geliyor. Anlaşmaya göre GRIID, şu andan 2025’e kadar üretilen bu BZM2 yongalarının en az dörtte birini satın alma hakkına sahip ve Intel, 2022’de ilk yonga sevkiyatını sağlamayı kabul ediyor. Anlaşmanın spesifikasyonları veya bazı mali dayanakları henüz yayınlanmadı.

Neden devrimsel bir hamle?

Bu yeni çipin Bitcoin’in en kritik endüstrisi üzerinde büyük bir etkisi olabileceği görülüyor. COVID-19 pandemisinin tedarik zincirleri üzerindeki etkileri ve BTC’ye artan ilgi, Bitcoin madenciliği yapabilen çiplerin mevcudiyeti üzerinde önemli bir etkiye sahip oldu ve Intel gibi bir şirketin böyle bir hamle yapması, bu ikilemi tamamen ortadan kaldırabilir.

Bu yeni çipin gerçekten ne kadar düşük voltajlı ve enerji verimli olabileceğine dair hala sorular var. Ne olursa olsun, Intel’in yeni projesinin geliştirilmesi ve kullanıma sunulmasının Bitcoin için iyi bir haber olacağı açık görünüyor.

nasdaq


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin