intel
Kripto para madenciliği sektörüne bir dev daha katılıyor

Intel aldığı patent ile kripto madenciliği sektörüne adım atıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yaygın olarak kullanılan bilgisayar işlemcileri ile tanınmış küresel teknoloji devi Intel, kripto para madenciliği alanındaki çalışmalarına bağlı bir patent aldı.

Salı günü, ABD Patent ve Marka Ofisi, “enerji verimli yüksek performanslı Bitcoin madenciliği” gerçekleştirme iddiasında bulunan şirkete, özellikle de dünyanın en büyük kripto paraları kullanılan SHA-256 algoritmasının isimlendirildiği bir işlemin ana hatlarını belirleyen bir patent verdi.

Intel daha önce madencilik sektörü için çip üretimi yapıyordu

Intel’in daha önce kripto madenciliği alanındaki çalışmaları ile ilgili patent çalışmaları yaptığı biliniyordu. Ayrıca teknoloji devi, daha sonra Earn.com olarak yeniden isimlendirilen ve sonunda Coinbase tarafından satın alınan aynı zamanda da 21 Inc. tarafından yürütülen madencilik operasyonu için çipleri üreten tedarikçiydi.

Patent başına, Bitcoin madencileri, bir blok ödülü ve işlem ücreti alarak ücretlendirilebilecekler. Bununla birlikte, Bitcoin ağı için madencilik makineleri genellikle uygulamaya özel entegre devreler (ASIC’ler) gibi donanım hızlandırıcıları gerektiriyor. Bu nedenle büyük miktarda enerji ihtiyacı doğuyor.

Donanım hızlandırıcıları, özellikle bir işlem sırasında kullanılan bit dizilerini 32 bit işlemek için gerekli materyaller. Mevcut ASIC’ler bu işlemleri çoklu aşamalarda gereğinden fazla işlerler.

Patent açıkladığı gibi:

Atanmış Bitcoin madenciliği ASIC’ler, 200 Watt’tan daha fazla güç tüketirken, saniyede binlerce hashta performans sağlayabilen birden fazla SHA-256 motorunu uygulamak için kullanılıyor. Mevcut tarifnamenin düzenlemeleri, Bitcoin madenciliği hesaplamasında belirli parametrelere seçici kablolama dâhil olmak üzere mikro mimari optimizasyonları kullanır.

Bu parametrelere bağlı olarak, gerekli hesaplamaların sayısını azaltacağını söyleyen sözlerine göre, böyle bir sistemin bir çip için gereken güç miktarını yüzde 15 oranında azaltacağı tahmin ediliyor. Elde edilen çip, şu anda Bitcoin madencileri için kullanılanlardan daha küçük olacak.

Patent ayrıca, 32 bit’lik tek seferlik anahtarın (nonce) ne kadarının geçerlilik için karşılaştırılmasının güç gereksinimlerini daha da azaltabileceğini gösteriyor. Patent, Son hashing sonucunu hedef değerle karşılaştırmak yerine, Bitcoin madenciliği uygulaması hash çıkışının asgari sayıda öncü sıfırlara sahip olup olmadığını belirleyebiliyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin