İninal, BDDK’dan elektronik para lisansını aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link






Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), İninal Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ’ye elektronik para kuruluşu olarak faaliyet izni verdi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan karar uyarınca, firma, elektronik para ihraç etmek üzere elektronik para kuruluşu olarak faaliyette bulunabilecek.

İninal, tüketicilere çeşitli ödeme noktalarından ve internetten yükleme yapılabilen bir kart sunuyor. Bu kartla internetten ulusal ve uluslararası alışveriş yapılabiliyor. Ayrıca perakende alışverişlerde de kullanılabiliyor.

Up Group: “ininal’ın finansal çözümlerini Avrupa’ya ihraç edeceğiz”

ininal’ın bağlı bulunduğu Fransız kökenli uluslararası Up Group Bölge Başkanı ve ininal Yönetim Kurulu Başkanı Julien Anglade BDDK lisansının alınması vesilesi ile yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye’deki yatırımlarımız bizim için yüksek geri dönüşleri olan ve Group içerisinde başarılara önderlik eden yatırımlar oldu. Türkiye’de sektör lideri Multinet Up ile 2010 yılından bu yana yarattığımız sinerjiyi ve belirlenen ortak inovatif vizyonu, e-para lisansının da alınmasıyla birlikte iştirakimiz ininal üzerinden Avrupa’ya ihraç edeceğiz. “

Türkiye’ye nazaran bankasız oranının Avrupa’da çok daha düşük olduğunu belirten Anglade, ön ödemeli sistemleri kullanmaya alışkın olan kitlelere ininal üzerinden sunulacak olan yenilikçi çözümlerle Avrupa arenasında da fark yaratacaklarının altını çizdi.

23.03.2017 BDDK elektronik para lisansı kararı

İninal ekibini tebrik ediyoruz.



http://www.kriptoparahaber.com/turkcell-ve-fodafone-elektronik-para-kurulusu-olarak-faaliyette-bulunma-izni-aldi/

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin