featured
İngiltere’nin Hull şehri kripto para birimi çıkartıyor

İngiltere’nin Hull şehri kripto para birimi çıkartıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere’nin Hull şehri kripto para birimi çıkartıyor. Birkaç ülke kendi kripto paralarını çıkarmak için girişimlerde bulunuyor. Fakat bazı şehirler de buna benzer bir tutum göstermeye başlıyor. Birleşmiş Krallık‘ta Hull şehri şimdi kendi çıkarmış olduğu HullCoin’i deniyor. Bu proje yerel şehir meclisinin ve ülkenin Ulusal Sağlık Servisi (NHS)’nin desteğini aldı. Ayrıca, 140 perakendeci bu parayı kabul etmeye istekli görünüyor.

İngiltere’nin Hull şehri kripto para birimini, Pound Sterling ile rekabet etmek için çıkartıyor

Hull şehri kendi kripto para birimini çıkarttığında pek çok insan buna şaşırdı. HullCoin, Pound Sterling ile rekabet etmek için tasarlanmamış olsa da, kesinlikle dikkate değer bir girişim. Bu yeni kripto para birimi şehirdeki Hull Üniversitesi ve İş ve Emeklilik Dairesi gibi çeşitli kurumdan da destek alıyor. Bu yeni para biriminin teknik detayları oldukça ilgi çekici. Beklendiği gibi, HullCoin ekibinin kendisi tarafından kontrol edilen ve oluşturulan bir kripto para birimi.  HullCoin, gönüllülere, sağlık hizmeti sağlayıcılarına, toplum destek kuruluşlarına ve diğer kişilere verilecek.

HullCoin projesine katılanların fazla olması nedeniyle bu girişim uzun vadede başarılı olabilir

Hull halkıda topluma katkı sağlayacak projelerde gönüllü olarak yer alarak ve yardım ederek HullCoin kazanabilecek. Bu kripto paraları kazandıktan sonra ise şehirde bulunan 140’tan fazla perakende satış noktasında bu parayı harcayabilecekler. Katılımcı işletmeler ise HullCoin’i personellerine ödül amacıyla, yardım kuruluşlarına bağış yapmak amacıyla veya müşterileri ödül programlarında kullanabilecekler. HullCoin projesine katılanların fazla olması nedeniyle bu girişim uzun vadede başarılı olabilir.

İngiltere’nin Hull şehri kripto para birimi çıkartıyor
İngiltere’nin Hull şehri kripto para birimi çıkartıyor

İngiltere’nin farklı şehirlerinde benzer projelerde ortaya çıkabilir

Hull şehri bu proje üzerinde uzun bir süredir çalışıyor. Bu projenin başarısı kanıtlarsa ileride İngiltere’nin farklı şehirlerinde benzer projelerde ortaya çıkabilir. Aynı zamanda her bir büyük şehir kendi kripto parasını çıkartırsa işler biraz kafa karıştırıcı olabilir.

İngitere Merkez Bankası, kontrol sağlayamadığı için şu anda kripto para birimlerine bakış açısı olumlu değil

Varolan bir kripto para biriminin benimsenmesi çok daha elverişli bir yaklaşım olacak. Ancak bu aşamada bu pek de olası değil. İngitere Merkez Bankası’nın bu paralar  üzerinde kontrol kuramadığı için şu anda bulunan kripto para birimlerine bakış açısı olumlu değil. Bu durum gelecekte değişebilir, ancak şimdilik bu ihtimal oldukça düşük gibi görünüyor.

Böyle bir çaba sadece alkışlanabilir olsa da, başarılı olup olmayacağı zamanla görülecek. Kendi para birimlerini kullanan şehirlerin ortaya çıkması yeni bir şey değil. Çünkü paranın var olduğu sürece bu tür projeler her zaman olacak. Geçtiğimiz yıllarda bu fikir biraz geride kaldı fakat belki de tekrardan diriliyor olabilir.

Themerkle

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin