Çin'de Ponzi operasyonu: Milyonlarca dolarlık kripto para ele geçirildi
Çin'de Ponzi operasyonu: Milyonlarca dolarlık kripto para ele geçirildi

İngiltere’den sıcak gelişme: Kripto varlık işletmeleri artık finansal suç raporunu sunacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Birleşik Krallık finansal izleyicisi FCA artık tüm kripto para birimi işletmelerini finansal suç raporlarında zorunlu kılacak ve bu firmalara “REP-CRIM” olarak atıfta bulunacak.

İngiltere’den yeni adım

İngiliz mali düzenleyici Financial Conduct Authority yeni bir politika bildirisi yayınladı: bundan böyle, kripto şirketleri “REP-CRIM” olarak adlandırılan işletmeler kategorisine dahil edilecek.

1713_0

Düzenleyicinin politikası, FCA’nın potansiyel kara para aklama risklerini değerlendirmesine yardımcı olmak için dijital varlıklarla çalışan işletmeleri finansal suç raporları sunmaya zorladığından değişti.

FCA, kripto para şirketlerinin yanı sıra bu listeye “ek firmalar” da dahil etti. Genel olarak, şimdi yeni kural bankalar, inşaat toplulukları, MiFID ile ilgili faaliyetler üstlenen işletmeler ve kripto ile ilgili işler için geçerli.

Bu noktadan itibaren hepsi “REP-CRIM” olarak anılacak.

Bu politika beyanı, ek firmaların ve kripto varlık işletmelerinin, ticari faaliyetlerine ve potansiyel kara para aklama risklerine dayalı olarak getiri kapsamına alınması gerektiğini önermektedir.

Bu raporlar, Mali Davranış Otoritesine, onları daha iyi denetlemek için düzenlenmiş faaliyetlerine dayanarak bu şirketler için potansiyel kara para aklama göstergeleri hakkında bilgi veriyor.

Düzenleyici, şimdi bu listeyi daha fazla sayıda şirkete genişletmeyi düşünüyor.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin