İngiltere Merkez Bankası, gözünü kripto paralara çevirdi.
İngiltere Merkez Bankası, gözünü kripto paralara çevirdi.

Flaş: İngiltere’den kripto paralar hakkında kritik açıklama geldi! “Çok iyi düşünmek zorundayız”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İngiltere Merkez Bankası (BoE) bugün dikkat çeken bir kripto para açıklamasına imza attı. Banka tarafından yapılan açıklamada hızlı hareket eden piyasayla mücadele etmek için kripto varlıkları için düzenleyici ve yasal çerçevelerin hem yurt içinde hem de küresel olarak artırılması gerektiğini söyledi.

“Kripto paralar iyi şekilde düzenlenmeli”

29 Kasım ve 9 Aralık’ta alınan Aralık finansal istikrar raporu ve finansal politika komitesi (FPC) toplantı tutanaklarında banka, değişikliklerin “riskleri yöneteceğini, sürdürülebilir yeniliği teşvik edeceğini ve finansal sistemde daha geniş güven ve bütünlüğü koruyacağını” söyledi.

Banka inovasyonun faydalarını kabul ederken, bu gelişmelerin ancak “etkili kamu politikası çerçeveleri” ile birlikte sürdürülebilir olacağını söyledi.

FPC ayrıca, Birleşik Krallık Hazinesinin bu yılın başlarında ortaya koyduğu, bir ödeme aracı olarak stablecoin kullanımını yöneten düzenleyici bir rejim önerisini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Düzenleyici değişiklikler, stablecoin’leri bankanın düzenleyici görevine dahil etmeye yönelik tavsiyeleri içermekteydi.

BoE’nin ilk yorumu değil

Banka, potansiyel kripto düzenlemeleri hakkında daha önce de yorumlarda bulunmuştu. Finansal İstikrar Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, Kasım ayında kripto varlıkların İngiltere’nin finansal sistemini potansiyel olarak istikrarsızlaştırabileceğini öne sürdü.

Cunliffe, dünyanın geleneksel finansal sistemlerinde kripto para birimlerinin artan kullanımı nedeniyle düzenleyicilerin riskler hakkında “çok iyi düşünmek” zorunda kalacağı konusunda uyardı.

Bu arada Ethereum 2022’de ne kadar olacak? sorusunun yanıtını merak ediyorsanız buradaki yazımızı kaçırmayın.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin