İngiliz hükûmeti kripto para reklamlarını kontrol altına almak istiyor
İngiliz hükûmeti kripto para reklamlarını kontrol altına almak istiyor

İngiltere Merkez Bankası’ndan devrim gibi karar: Blockchain ve DLT entegrasyonu geliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere Merkez Bankası, Blockchain ve DLT (dağıtık defter teknolojisi) de dahil olmak üzere, özel ödeme sistemlerini, platformla bağlantı kurması için elden geçireceğini açıkladı.

RTGS, Blockchain ve DLT çerçevesinde yeniden inşa ediliyor!

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, Perşembe günü Londra’daki Mansion House’da yaptığı konuşmada planları açıkladı. Banka, Birleşik Krallık’taki her ödemenin omurgası olan Gerçek Zamanlı Brüt Anlaşma Sistemi’nin (RTGS) yeniden inşa edileceğini duyurdu.

Yenilenen RTGS, özel ödeme platformlarının sınır ötesi ödemeler için bile doğrudan merkez bankasının sistemine bağlanmasına izin verecek. Özellikle, dağıtık defter teknolojisini kullanan platformların (DLT) bundan sonra bankanın ağına bağlanabileceği belirtiliyor.

Başkan Carney, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

RTGS yeniden yapılandırılıyor. Böylece dağıtık defterleri kullanan yeni özel ödeme sistemleri sistemimize kolayca bağlanabilir olacak. Yeni ve sağlam altyapımız, hayal gücünüzü geleceğe taşıyacak, toptan pazarlarda bir dizi potansiyel yeniliği ve kurumsal bankacılık ve perakende satış hizmetlerini açacak.

Geçen yılki Ripple testi olumlu sonuç vermemişti

Bu gelişmenin hayli heyecan verici olduğunu ifade etmekte fayda var. Banka geçen yıl, bir Blockchain girişimi olan Ripple’ın merkez bankaları arasındaki ödemeleri senkronize edip edemeyeceğini test etmişti.

Fakat test, Ripple’ın XRP tokenini içermiyordu. Banka ayrıca bu testin ardından DLT’nin RTGS’yi desteklemek için yeterince olgun olmadığını ifade etmişti.

Carney kripto paralara pek olumlu bakmıyor

Blockchain ve DLT ile ilgili olumlu gelişmelere rağmen Carney, Bitcoin’i en sert eleştiren şahıslardan biri olarak biliniyor.

Bu yılın başlarında lider kripto paranın akranlarıyla birlikte para birimi olarak başarısız olduğunu ve daha fazla düzenlemeye maruz bırakılması gerektiğini söylemişti.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı: “Kripto paralar risk teşkil etmiyor.”

İngiltere Merkez Bankası Başkanı: “kripto para piyasası, diğer piyasalarla aynı standarda kavuşturulmalı”.

İngiltere Merkez Bankası kripto para araştırmasını büyütüyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin