brexit sonrası
İngiltere Maliye Bakanı: “Brexit sonrası, İrlanda sınır ticareti sorunumuzu Blockchain ile çözebiliriz”

İngiltere Maliye Bakanı: “Brexit sonrası, İrlanda sınır ticareti sorunumuzu Blockchain ile çözebiliriz”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere’nin Britanya sınırından sonra Brexit sonrası İrlanda sınırındaki ticaret sorununun Blockchain teknolojisinin kullanılmasıyla çözülebileceğini söyledi.

Hammond, Brexit’ten sonra hükümetin sorunsuz bir ticareti nasıl yapmayı planladığını sorulduğunda, “teknolojinin ulaşılabilir hale geldiği […] bunun üzerinde uzman olduğunu iddia etmediğini, ancak en belirgin teknolojinin Blockchain olduğunu” iddia etti.

Brexit sonrası ticaretin sorunsuz devam etmesi Blockchain ile mümkün olabilir

İrlanda sınırının geleceğini ele alan Birleşik Krallık (İngiltere) ve AB, Kuzey İrlanda ve İrlanda Cumhuriyeti arasındaki sınırı açık bırakmaya karar verdiler. Ancak, Forbes’in Şubat ayında bildirdiğine göre, partiler bunu nasıl gerçeğe dönüştürecekleri konusu üzerine hala çalışıyorlar.

İngiltere, AB’nin bir parçası olan Kuzey İrlanda, Birleşik Krallık’ın bir parçası ve İrlanda Cumhuriyeti arasında sınır kontrolleri gerektiren AB Gümrük Birliği’nden ayrılmak niyetinde. Forbes, Londra’nın kıta bloğu ile kapsamlı bir serbest ticaret anlaşması imzalamayı teklif etmesine rağmen, ürünlerin uyumluluğunu sağlamak için menşei ülkelerinin kimliğini belirleme kurallarını içerecek.

Dünya devi lojistik firması Maersk IBM destekli Blockchain sistemini hayata geçirdi

Bu aşamada Blockchain uygulanması, İrlanda sınır sorununu çözmek için bir araç olabilir. Çünkü teknoloji, ürünlerin hareketinin şeffaf bir şekilde ve değişmeden kaydedilmesini sağlıyor. Ağustos ayında, lojistik devi Maersk, şu anda yakalanan 154 milyon nakliye etkinliği ile 94 kuruluşun bulunduğu IBM destekli Blockchain çözümünün başlatıldığını duyurmuştu.

Mayıs ayında ise İrlanda Ulusal Üniversitesi (NUI) Galway, hükümetin ülkede daha geniş bir şekilde Blockchain teknolojisini geliştirmesini isteyen bir çalışma yayınladı. NUI, ekonomik büyüme üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğu savunuyor. Ve hükümet ile İrlandalı kuruluşların işlerini nasıl yürüttüğü konusunda bir temel oluşturabileceğini düşünüyor. Ayrıca NUI Blockchain bilincini ve benimsenmesini arttırmak için öneriler de sunuyor.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin