İngiltere'den önemli uyarı:
İngiltere'den önemli uyarı: "Kripto şirketleri Rus yaptırımlarından muaf değil"

İngiltere’den önemli uyarı: “Kripto şirketleri Rus yaptırımlarından muaf değil”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İngiltere Merkez Bankası, Hazine ve Mali Davranış Otoritesi, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında yaptırımlar ve kripto varlıkları hakkında ortak bir bildiri yayınladı.

Rusya’nın Ukrayna topraklarını işgali sürerken, ABD de dahil olmak üzere son haftalarda Batılı hükümetler yaptırımlarını hızlandırdı. Bu kuruluşlar kripto paraların bir kaçış yolu olarak kullanılamaması için de yoğun çaba gösteriyor.

İngiliz hükümeti, Rusların kripto paralarla kaçış yolu aramasını engelliyor

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Birleşik Krallık mali düzenleyici makamları, kripto varlık sektörü de dahil olmak üzere tüm Birleşik Krallık finansal hizmet firmalarının yaptırımlara uyulmasını sağlamada rol oynamalarının beklendiğini yineliyor. Kripto varlıklar yoluyla da dahil olmak üzere yaptırımların kaçmasını önlemek için istihbarat paylaşmak ve önlem almak için düzenleyici makamlar da dahil olmak üzere hem burada hem de yurt dışında hükümet ve kanun uygulayıcı ortaklarla yakın bir şekilde çalışıyoruz. Yaptırım ihlalleri durumunda da harekete geçmeye hazırız.”

BoE ve FCA yaptığı açıklamada, “finansal yaptırım düzenlemelerinin kripto varlıklar ve diğer varlık biçimleri arasında ayrım yapmadığını” söyledi.

Suç vurgusu açıkça gösteriliyor

“Kripto varlıkların ekonomik yaptırımları atlatmak için kullanılması, 2017 Kara Para Aklama Düzenlemeleri ve 2018 Yaptırımlar ve Kara Para Aklamayı Önleme Yasası kapsamında yapılan düzenlemeler kapsamında ceza gerektiren bir suçtur.”

İngiltere, işgal devam ederken Rus bankalarına ve ülkenin zengin vatandaşlarına ciddi yaptırımlar uygulayan birkaç hükümet arasında yer aldı.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin