İngiltere kripto piyasasına öncülük etmeye hazırlanıyor: Kendi NFT'sini yaratacak!
İngiltere kripto piyasasına öncülük etmeye hazırlanıyor: Kendi NFT'sini yaratacak!

İngiltere kripto piyasasına öncülük etmeye hazırlanıyor: Kendi NFT’sini yaratacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İngiltere hükümeti Pazartesi günü, kripto para birimi alanında “dünya lideri” olma yolunda ilerlemenin bir parçası olarak, kendi NFT’sini yaratmayı planladığını duyurdu.

Maliye Bakanı Rishi Sunak, Londra’daki bir fintech etkinliğinde yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık için kripto para basmaktan sorumlu hükümete ait şirket olan Royal Mint’ten NFT’yi “yaz ayına kadar” oluşturmasını ve yayınlamasını istedi.

Glen’e göre girişim, hükümetin kriptoda “öncülük etme” çabasının bir parçası. Bakan, İngiltere’nin dijital varlıkları daha fazla düzenleyici inceleme altına almak için atacağı bir dizi adımı da duyurdu:

  • Stabilcoin ihraççılarının ve hizmet sağlayıcılarının “Birleşik Krallık’ta faaliyet gösterebilmesi ve büyüyebilmesi” için belirli sabit paraları Birleşik Krallık ödeme çerçevesine getirin.
  • Bitcoin de dahil olmak üzere diğer kripto para birimlerindeki ticareti düzenlemek için “dünya lideri bir rejime” danışın.
  • Hukuk Komisyonundan, merkezsiz özerk kuruluşlar veya DAO’lar olarak bilinen Blockchain tabanlı toplulukların yasal statüsünü değerlendirmesini isteyin.
  • DeFi kredilerinin vergi muamelesini ve kripto kullanıcılarına birikimlerinden faiz kazanma olanağı sunan stake etmeyi inceleyin.
  • Birleşik Krallık düzenleyicilerinden ve kripto işletmelerinden bakanlar ve ev sahibi üyeler tarafından yönetilecek bir Kripto Varlık Katılım Grubu kurun.
  • Borç enstrümanlarının ihraç edilmesinde Blockchain teknolojisinin uygulamasını keşfedin.

“Düzenlemeyi statik, katı bir şey olarak düşünmemeliyiz. Bunun yerine, gerektiğinde düzeltip yeniden yazdığımız bilgisayar kodu gibi düzenlenebilir ‘kod’ gibi düşünmeliyiz.”

CNBC daha önce hükümetin kripto varlıklar ve sabit kriptolar için düzenleyici bir çerçeve ortaya çıkarma planlarını bildirmişti.

Stabilcoin’ler, değerlerini ABD doları gibi egemen para birimlerinden alan kripto para birimleri, kripto dünyasında hızla büyüyen ancak tartışmalı bir fenomendir.

Dünyanın en büyük stabilcoin’i olan Tether, 80 milyar dolardan fazla dolaşım arzına sahip. Ancak, tokeni destekleyen rezervlerin etrafındaki şeffaflık eksikliği nedeniyle eleştiri aldı.

Glen, hükümetin ayrıca, Blockchain teknolojisi üzerine kurulu internetin daha merkezsiz bir versiyonunu öneren bir hareket olan Web3 de dahil olmak üzere kriptonun diğer yönlerine bakmak için bakış açısını genişlettiğini söyledi.

“Web3’ün nasıl görüneceğini henüz kimse kesin olarak bilmiyor. Ancak Blockchain’in gelişiminin ayrılmaz bir parçası olması için her şans var. Bu ülkenin orada olmasını, önden liderlik etmesini ve en büyük ekonomik fırsatların peşinde koşmasını istiyoruz.”

cnbc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin