featured

İngiltere, kripto ATM sağlıyacıları için yeni bir adım attı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avrupa’nın gözde ülkesinde sular durulmuyor. İngiltere, hali hazırda kripto dünyasına en sert çıkan Avrupa ülkesi olarak dikkat çekiyor. Şimdi ise kripto ATM’leri için yeni bir adım atılıyor.

İngiltere gözlemcisi Mali Davranış Otoritesi (FCA), ülkede kripto ATM’leri işleten firmalara yasa dışı çalıştıklarını düşünüyor. Bu nedenle makinelerini kapatmaları gerektiğini söyledi. FCA, uyarıyı dikkate almayan operatörlerin yaptırım eylemiyle karşı karşıya kalacağını söyledi.

Yasa dışı faaliyet gösteren kripto ATM sağlayıcıları

İngiltere finans sektörü gözlemcisi Mali Davranış Otoritesi (FCA), kripto ATM’lerini işleten kripto varlık hizmet sağlayıcılarından “makinelerini kapatmalarını veya yaptırım eylemiyle karşı karşıya kalmalarını” istediğini söyledi. Gözlemci, kaydettirdiği kripto para şirketlerinden hiçbirinin kripto ATM’si işletmek için onaylanmadığı belirtti. Bunun için Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren şirketlerin herhangi biri bunu yasa dışı olarak yaptığında ısrarcı oldu.

11 Mart 2022’de yayınlanan bir açıklamada FCA, rapor edilen 81 makinenin kripto ATM operatörlerinin peşine düştü. Hattagelişmeler, bir Birleşik Krallık yargıcının bir kripto ATM operatörü Gidiplus aleyhine karar vermesinin ardından geldiğini öne sürüldü.

Açıklamaya göre Gidiplus, ülkenin Üst Mahkemesinden, temyizinin belirlenmesini beklerken ticarete devam etmesine izin vermesini istedi. FCA’nın Kara Para Aklama Düzenlemeleri (MLR) kapsamında kayıt başvurusunu reddetme kararına karşı bir temyiz. Ancak davaya bakan yargıcın “Gidiplus’ın işini genel olarak uyumlu bir şekilde nasıl yürüteceğine dair kanıt eksikliği” olduğuna karar verdiği bildirildi.

Diğer yandan FCA, kayıtlı olmayan kripto firmaları listesinde yer alan 110 kripto firmasının artık faaliyette olmadığını tespit ettiğini söyledi. Açıklamasını tüketicileri kripto para ticareti riskleri konusunda uyararak şu şekilde sonlandırıyor:

“Tüketicileri, kripto varlıkların düzenlenmemiş ve yüksek riskli olduğu konusunda düzenli olarak uyarıyoruz. Bu, işler ters giderse insanların herhangi bir korumaya sahip olma ihtimallerinin çok düşük olduğu anlamına gelir. Bu nedenle insanlar yatırım yapmayı seçerlerse tüm paralarını kaybetmeye hazır olmalıdırlar.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin