Binance.UK geliyor: Londra’daki otobüs duraklarına reklam verildi!
Binance.UK geliyor: Londra’daki otobüs duraklarına reklam verildi!

İngiltere hükümeti Royal Mint’ın dijital altınını veto etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Reuters’ın 25 Ekim’de bildirdiğine göre İngiltere’nin dolaşımdaki fiziki paralar üretmekten sorumlu kurumu olan Royal Mint, hükümetin projeyi veto etmesinden sonra altın destekli kripto para birimini başlatamadı.

Royal Mint projeyi neden başlatamadı?

Royal Mint, 2016 yılında önce Blockchain tabanlı bir borsa platformu olan CME’de işlem görecek Royal Mint Gold (RMG) adındaki 1 milyar dolarlık dijital altın projesini açıklamıştı. Blockchain teknoloji firması BitGo ise RMG’nin çoklu imza kripto cüzdanını geliştirmekten sorumluydu.

RMG projesi ilk olarak 2017 sonbaharında lansman için planlanmıştı ancak üç isimsiz kaynağın Reuters’a bildirdiğine göre Royal Mint son dakikada ticaret ortağı olmaktan ayrıldığını açıkladı.

Kaynaklar, CME’nin, geçen sene Bitcoin (BTC) vadeli işlem sözleşmelerini ilk başlatan platform olmasına rağmen, daha geniş bir “coşkunun dijital varlıklara doğru yöneldiğini” iddia etti. Reuters, CME’nin girişim sermayesi kolu aracılığıyla dijital varlık girişimlerine de yatırım yaptığını bildirdi.

Reuters’ın haber kaynaklarından biri, CEO Phupinder Gill’in 2016 sonlarında emekli olmasının ardından sayısallaştırmadan “önceliklerin değiştiğini” ve bunu geçen Temmuz’da CME’nin dijitalleşme başkanı Sandra Ro’nun takip ettiğini iddia etti. Reuters’a yapılan resmi açıklamada CME, iddiaları reddetti.

CME’nin ayrılışının ardından, Royal Mint’ın adı açıklanmayan bir kripto borsasıyla ortak bir proje aracılığıyla projeyi kurtarma girişiminde bulunduğu ve bu yılın başlarında ABD’nin Maliye Bakanlığı tarafından iptal edildiği bildirildi.

Bazı kaynaklara göre her iki kurumun da itibarının zarar görmesiyle ilgili kaygılardan dolayı Maliye Bakanlığı, bu hareketi engelledi.

Bildirildiği üzere İngiltere hükümeti, CFD gibi belirli türevler dışında, kripto veya kripto borsalarını geniş çapta düzenlemiyor.

Royal Mint açıklama yaptı:

Ne yazık ki piyasa koşullarından dolayı bunu şu anda projeyi gerçekleştiremedik ancak piyasa koşulları düzeldiğinde bunu tekrar gözden geçireceğiz.

Bu yılın başlarında, Avustralya’nın en büyük metal rafinerisi Perth Mint, altın destekli bir kripto para birimi oluşturma planlarını açıkladı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin