Brexit Parti lideri Bitcoin hakkında önemli açıklamalarda bulundu
Brexit Parti lideri Bitcoin hakkında önemli açıklamalarda bulundu

İngiltere Hükümeti Bitcoin ve Kripto Para düzenlemelerini sıkılaştırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Vergi kaçakçılığı ve kara para aklama gibi suçla mücadele için sektörle ilgili düzenlemelerini uygulamayı planlayan İngiltere Hükümeti Bitcoin ve Kripto Para düzenlemelerini sıkılaştırıyor

İngiltere Hükümeti Bitcoin ve Kripto Para düzenlemesini sıkılaştırarak kara para aklama ve terörle mücadele finansmanı mevzuatı kapsamında çalışmalar yapmaktadır.

Bir Hazine sözcüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada:

Kripto para birimleri kullanan insanlar için açık vergi kurallarımız var ve tüm vergi kuralları gibi, bunlar da inceleniyor. Ayrıca kripto para alım satım platformlarını kara para aklamaya karşı ve terörle mücadele finansmanı yönetmeliğine getirmek için düzenlemeyi güncellemeyi düşünüyoruz.

Söz konusu açıklamalar, kripto paralar üzerinde bir ‘ darbe ‘ olarak hızla ana akım medyada kamuoyuna duyurulmuşken, hazine sözcüsünün açıklamasından da anlaşılacağı gibi işin gerçeği kripto para borsalarının Hükümetin getirdiği düzenlemelere uymasını sağlamak.

Ayrıca, yeni düzenlemeyle Hükümet Londra’daki Bitcoin Atm’lerinin, uyuşturucu satıcıları ve kara para aklama için kullanımını önlemeyi hedefliyor.

Bitcoin için düzenlemeler getirme planı, önce ekonomi sekreteri tarafından Hazine’ye Stephen Barclay’a Ekim ayının sonlarında açıklandı. İngiltere Parlamentosu’nda konuşan Barclay, Hazine Bakanlığının borsaları düzenleme niyetiyle ilgili bir soruyu yanıtladı.

İngiltere hükümeti halihazırda, sanal döviz alım satım platformlarını ve saklama altındaki cüzdan sağlayıcılarını Kara Paranın Aklanması ve Terörle Mücadele Hakkında Yönetmelik’e getiren ve bu şirketlerin faaliyetlerinin ulusal çapta denetlenmesine neden olacak olan 4. Kara Paranın Aklanması Direktifinde değişiklik yapılması üzerinde bu alanlar için yetkili makamlarla görüşmeler yapmaktadır . Hükümet, bu değişikliklerin arkasındaki niyeti desteklemektedir. Bu görüşmelerin 2017 yılının sonundaki / 2018’in başında AB düzeyinde tamamlanmasını bekliyoruz.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin