Blockchain savunma üstünlüğü için Çin, Rusya ve ABD rekabet ediyor
Blockchain savunma üstünlüğü için Çin, Rusya ve ABD rekabet ediyor

İngiltere dijital kanıt deposu olarak Blokchain’i kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere Hükümeti, bir Blockchain üzerinde dijital kanıt depolanması için bir pilot proje yürütme planlarını açıkladı. Girişim, Adalet Bakanlığı’na bağlı HMCTS’nin Dijital Mimarlık ve Siber Güvenlik Müdürü Balaji Anbil’in yaptığı açıklamayla duyuruldu.

Dijital kanıt depolanmasında Blockchain’in gücü kullanılacak

Anlaşmaya göre Anbil, HMCTS’nin dağıtılmış defter teknolojisine bakmaya zorlamasının, mahkeme reform planının önemli bir bölümünü oluşturduğunu ortaya koydu.

HMCTS ve İngiltere Kabine Ofisi Açık İnovasyon ekibi, Blockchain teknolojisinin ve dijital defterlerin mahkeme reformlarına nasıl yardımcı olabileceğini belirlemek amacıyla ortak bir toplantı düzenledi.

Toplantıdaki teknik uzman, Londra Imperial Üniversitesi’nde Teknoloji Politikaları ve Araştırma Görevlisi Dr. Sadek Ferdous’du. Katılımcılara dağıtılmış defterlerin merkezi olmayan doğasının onlara çok yüksek bir bütünlük ve yenilikçi veri çözümleri sağladığını açıkladı.

Blockchain’in dijital kanıt yönetimindeki korunaklığını ve nasıl güvenli bir yol denetimi sağladığını anlattı. Mahkemenin oluşturulmasına, düzenlenmesine ve türüne göre dijital kaynaklara erişimine olanak sağlayan temel sistemini oluşturuyor.

Dijital kanıtları kullanarak, eylemleri incelemek ve mevcut olayların doğru ve ardışık olarak yeniden yapılandırılmasını sağlamak mümkün. Bu haliyle, Blockchain, kanıt zincirinin bütünlüğünü garanti ederek, dijital kanıtlar için kritik bir koruma çerçevesi sağlama gücüne sahip.

Birleşik Krallık yönetiminin diğer Blockchain projeleri

Anbil, blogunda Surrey Üniversitesi’ndeki araştırmacıların güvenli bir dijital arşiv depolaması amacıyla Ulusal Arşivler ile bir DLT projesi üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Buna ek olarak Blockchain tabanlı bir kurumlar arası kanıt paylaşım platformunun 2018’in ilerleyen dönemlerinde denenmesi üzerine çalışmalara başlanacağını bildirdi.

Hükümetin Blockchain teknolojisine olan ilgisine dair heyecanını ifade eden Anbil şunları söyledi:

Kabine Ofisi’ndeki Açık İnovasyon ekibi ile çalışmaktan ve devlet dijital topluluklarındaki meslektaşlarımızla birlikte ortaya çıkan teknolojiler hakkındaki düşüncelere ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz.

CCN’in Temmuz ayında yaptığı haberde, İngiltere Hükümeti’nin ilerleyen teknoloji karşısında rekabetçi kalmasına yardımcı olma çabalarına yönelik planının bir parçası olarak İngiliz yasaları içerisinde akıllı kontratlar kodlamaya çalıştığını aktarmıştı.

Bu haftanın başlarında Kenya’nın seçmen güvenini arttırmak ve kaçak oy kullanma şansını azaltmak için Blockchain tabanlı seçim uygulanmasını gündemine aldığını da biliyoruz.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin