İngiliz fon yöneticisinden devasa Bitcoin yatırımı geldi! Kurumlarda sular durulmuyor
İngiliz fon yöneticisinden devasa Bitcoin yatırımı geldi! Kurumlarda sular durulmuyor

İngiliz fon yöneticisinden devasa Bitcoin yatırımı geldi! Kurumlarda sular durulmuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Birleşik Krallık merkezli fon yöneticisi Ruffer Investment Management, Bitcoin üzerinde küçük bir iddiaya sahip. Şirket son zamanlarda para biriminin ne kadar mükemmel bir performans sergilediğini fark etti ve para kazanmanın eğlenceli ve benzersiz bir yolunu buldu. Yöneticiler, varlığın önümüzdeki haftalarda ve aylarda bazı büyük seviyelere dokunacağını inandıkları için, BTC’ye yaklaşık 550 milyon pound değerinde bir yatırım koydular.

Bitcoin yatırımı yapan kurum sayısı tırmanışta

Şirket, 27 milyar dolardan fazla çeşitli varlıkları yönetiyor ve 6.500’den fazla müşteriye sahip. Bir şirket sözcüsü, yatırımın üçüncü bir taraf aracılığıyla yapıldığını ve şirketin varlıklarının yaklaşık yüzde üçünü oluşturduğunu belirtti. Sözcü, yatırımın “kırılgan bir para sisteminde ve çarpık finansal piyasalarda gördüğümüz bazı risklere karşı bir koruma görevi gördüğünü” söyledi.

Birçok kurumsal oyuncu Bitcoin’in son birkaç ayda bir hedge aracı haline geldiğini söylüyor. Pek çok kişi ve kuruluş, ABD doları ve diğer fiat biçimlerinin enflasyona ve toplam değerlerine zarar veren sert ekonomik koşullara kurban gittiğini düşünüyor.

Doğal olarak, insanlar paralarının mevcut ekonomide güvende olmayabileceği endişesiyle alternatifler aramaya başlıyorlar. Bu nedenle, Bitcoin, parasal sıkıntı dönemlerinde ayakta kalmanın önemli bir yolunu temsil ediyor. Altınla pek çok kez karşılaştırılan BTC birçok işletme tarafından artıkyalnızca spekülatif bir varlık olarak değil, aynı zamanda bir değer deposu ve bir çeşit geçerli “güvenli liman” olarak görüyor.

“Devalüasyona karşı sigorta poliçesi.”

Ruffer, genel yatırım paralarının büyük bir kısmını kripto para birimine yatırmak için MicroStrategy, Square ve Stone Ridge gibi büyük şirketlerin uzun bir listesine katıldı. Şu an para birimi 20.000 doların çok ötesine geçti ve yılın başından bu yana yüzde 170 arttı. Ruffer, yaptığı açıklamada yatırımı şu şekilde tanımladı:

Bunu, dünyanın başlıca para birimlerinin devam eden devalüasyonuna karşı küçük ama etkili bir sigorta poliçesi olarak görüyoruz.

Bu yıl şu ana kadar, Paul Tudor Jones gibi birçok büyük tüccar, Bitcoin’e övgüde bulunmak için öne çıktı. Kendileri artık bir portföyün güçlü ve esnek kalması için Bitcoin’in dahil edilmesi gerektiğini iddia ediyorlar.

Japonya’nın Nomura Holdings ve Fidelity Investments gibi pek çok saklama firması ve aracı kurum, artık müşterilerine kripto para birimlerine yaklaşmanın yollarını sunmaya ve bu yeni ticaret dünyasını tanıtmaya başladı.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin