Çin’deki sel felaketi Bitcoin madencilerine yaradı: Hash rate yüzde 10 düştü
Çin’deki sel felaketi Bitcoin madencilerine yaradı: Hash rate yüzde 10 düştü

ING: “Merkez bankası destekli dijital para birimleri artacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hollandalı bankacılık devi ING, merkez bankaları tarafından piyasaya sürülen dijital para birimlerinin kaçınılmaz bir gelişme olduğunu açıkladı.

“Mevcut finansal yapı çok eski.”

THINK’te yayımlanan bir makaleye göre, ING finans uzmanları tam teşekküllü bir merkez bankası dijital para biriminin yakında piyasada olacağını düşünüyor. Bankanın baş ekonomisti Mark Cliffe ve dijital finans lideri Teunis Brosens, önümüzdeki beş yıl içinde merkez bankası destekli bir dijital paranın ortaya çıkabileceğini öngörüyor.

Teunis Brosens:

Söz konusu para birimlerinin başlıca avantajları, ilk olarak finansal piyasaların toptan satış arenası olacaktır. Mevcut finansal altyapının eski olduğunu görüyoruz. Pahalı, çok zaman alan, uyumu zor bir altyapı…

Güvenlik önlemlerine ek olarak Cliffe, bankaların dijital bir eşdeğerlik seçerek nakit para ve banknotlardan kurtulmalarının avantajlı olacağını söyledi. Cliffe’e göre merkez bankalarının, özellikle Facebook’un Libra’sı gibi şirket destekli dijital paraların artmasıyla birlikte, finansal teknoloji alanında güncel kalmanın yollarını bulmaları gerekecek.

Çin merkez bankası destekli dijital para konusunda öncü olacak

Uluslararası Para Fonu ekonomisti Priscilla Toffano da dijital para birimlerinin maliyetleri düşürme ve finansal katılımı artırmadaki değerini vurgulayanlar arasında.

Her iki yılda bir dijital fiat piyasaya süren merkez bankalarının tahminleri “muhafazakar” görülebilir. Çin Halk Bankası, dijital para biriminin yıl sonuna dek piyasaya sürüleceğine dair haberleri reddetse de kulislerde Kasım 2019 işaret ediliyor.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin