ING Bank
ING ’nin Baş Ekonomistinden merkez bankası dijital paralarıyla ilgili önemli açıklama

ING Bank, Blockchain tabanlı veri güvenliği sistemini yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hollanda merkezli bankacılık ve finans hizmetleri şirketi ING Bank, Blockchain aracı Zero-Knowledge Set Membership’i (ZKSM) 21 Ekim Pazartesi günkü basın açıklamasında duyurdu.

Blockchain gibi dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) için bir gizlilik “iyileştirme” işlevi gören ZKSM, verilerin genel güvenliğinden ödün vermeden belirli alfanümerik verilerin doğrulanmasını sağlamayı amaçlıyor.

ING Bank, Blockchain ile veri gizliliğini arttırıyor

ING’ye göre sistem, tam özelliklerinin ortaya çıkarılmamasına rağmen, belirli bir kümeye ait bir veri parçasını teyit etmek için bir Blockchain ağının kullanılmasına izin veriyor.

Yeni teknoloji sayesinde verilerin sadece bir kısmının açıklanarak doğrulama yapılabildiği belirtiliyor. Örneğin bir E.U. vatandaşı, ikamet ettiği ülkeyi kesin olarak belirtmek zorunda kalmadan AB’den olduğunu kanıtlayabilir.

Banka, yeni DLT’nin uygulanmasındaki en büyük zorluklardan birini ağdaki her bir katılımcı tarafından yapılan değişikliklerin doğrulanması gereken bir kamu muhasebesi üzerindeki özel bilgileri korumak olarak gösteriyor.

Bu arada, en son sürümün ardındaki ivmeyi açıklayan ING Bankacılık İnovasyonu Başkanı Annerie Vreugdenhil, borç verenlerin müşterilere “iş modellerini dönüştürmeye” yardım etmek istediklerini söyledi.

Vreugdenhil şöyle söyledi:

Müşteriler için bu süreçte kilit unsurlardan biri, veri ve gizlilikle nasıl başa çıkılacağıdır. ZKSM bu yolculuğun bir sonraki adımı olarak çalışacak.

Banka, Kasım 2017’de Zero-Knowledge Range Proof (ZKRP) ile başlayan benzer veri gizliliği geliştirmelerini daha önce başlatmıştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin