ing bank bitcoin
ing bank bitcoin

ING BANK, Bitcoin’in Çok Fazla Enerji Tükettiğini Raporladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hollandalı banka ING Bank, bitcoin’in çok fazla enerji harcadığına tepki gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde, bankanın yayınladığı bir raporda bitcoin işlemleri bir ayda bir evin tükettiği kadar elektrik tüketiyor. Bankaya göre, geleneksel elektronik ödeme yöntemleri çok fazla enerji harcamadığından, bunun sorunlu olduğuna inanıyorlar. Banka, insanların vergilerini ve ödemelerini klasik ödeme yöntemleriyle yapmaya devam edeceğini savunuyor.

Bitcoin ne kadar enerji harcıyor?Hollanda Bankası, Elektrik Miktarı Üzerinde Karışmış Bitkon Tüketiyor

Bir ING kıdemli ekonomisti Teunis Brosens, güç kullanımının neden bu kadar yüksek olduğunu açıkladı. “Madencilikte bilgisayarın gücü kullanıldığından Bitcoin işlemlerin doğrulanmasının pahalı bir iş olduğunu vurguluyor.”

Ekonomist,bitcoin üretiminde tüketilen elektriği ev aletlerinin harcadığı elektrik ile kıyaslıyor.

 

 Bitcoin üretiminde bir cihazın Hollanda şartlarında ortalama aylık elektrik tüketimi 200kWh olduğunu varsayarsak, bu rakam, bir çamaşır makinasının 200 yıkama yapması, ya da haftada 45 kWh elektrik tüketen bir ailenin aylık elektrik masrafına denk geliyor. Bu da bu günün şartlarında 39 € bedele eşittir.  

Güvenilir Üçüncü Taraflar, Daha Az Enerji Tüketimi Eşittir

ING bankeri, bitcoin’in enerji kullanımı modelinin eski finansal sistemlerin enerji tüketimiyle “tam kontrast” içerisinde olduğunu belirtti. Bitcoin’in “katlanarak daha büyük” miktarda enerji tükettiğini söyledi. Banker, insanların eski, “güvenilir” ödeme yöntemlerini kullanmaya devam etmemesi durumunda Bitcoin’in tüm dünyayı boşaltacağını düşünüyor.

Bankacının Business Insiderda yayınlanan makalesine göre, “Bitcoin enerji maliyetleri, güvenilir özelliklere sahip ödeme sistemlerine tezat duruyor. Örneğin Visa, işlem başına yaklaşık 0.01kWh (10Wh) elektrik harcıyor bu, 20.000 kat daha az enerji demektir. ”

Hollanda Bankası, Elektrik Miktarı Üzerinde Karışmış Bitkon Tüketiyor

Bankacılar Bitcoin Kullanıcılarından Daha Fazla Elektrik Kullanıyor

Bununla birlikte, bitcoin işlemlerinin eski finansal sistemlere göre “katlanarak daha büyük” enerji miktarını tükettikleri tezine % 100 doğru demek değildir. Bankacılar, eskimiş sistemlerini çalıştırmak için kullandıkları enerjiyi hesaba katmadılar. 2015 yılında Webonanza ile ilgili bir blog yazısında , eski finansal bankaların, bitcoin madenciliğine göre daha fazla enerji tükettiği iddia edildi. Makaleye göre (o zamanlar), en büyük 20 ABD bankasının ofisleri sadece 2628 MW, bitcoin ağları ise 246 MW tüketiyor.

” Bu nedenle ABD’nin en iyi 20 bankası 2628 MW enerji tüketiyor. 

Klasik ödeme yöntemlerinin devam edeceğini savundu

Bununla birlikte, ING bankacı klasik ödeme yöntemlerinin burada kalmak için olduğunu söyleyerek sonuçlandırdı . İnsanlar hâlâ maaşlarını normal ödeme yöntemleriyle almaya devam edecekler ve vergi ödemeye devam edecekler. Bankacı, yeniliğin gereksiz olduğunu ve eski finansal sistemlerin burada kalacağını ima ediyor gibi görünüyor çünkü hükümet ve merkez bankaları öyle söylüyorlardı. Eski sistem elektrik kullanımıyla karşılaştırıldığında bitcoinin enerji tüketimi hakkında insanların ne düşündüklerini görmek ilginç olacak.

 

 

bitcoin.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin