Bu ülkeden IMF’ye sert cevap: “İşimize karıştırmayız!”
Bu ülkeden IMF’ye sert cevap: “İşimize karıştırmayız!”

IMF’ye kripto para konusunda sert yanıt: “İşimize karışmayın!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador hükümeti, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Bitcoin’in resmi para birimi olarak kullanımını bırakma tavsiyesine yanıt verdi.

Hazine Bakanı Alejandro Zelaya yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “Hiçbir uluslararası kuruluş bize hiçbir şey ama hiçbir şey yaptırmayacak.” dedi ve Bitcoin’in resmi para birimi olarak El Salvador için bir egemenlik meselesi olduğunu ekledi.

Zelaya’nın yanıtı, Cumhurbaşkanı ve Bitcoin savunucusu Nayib Bukele liderliğindeki El Salvador hükümeti ile IMF arasındaki bir dizi tartışmanın sonuncusu oldu.

El Salvador ve IMF

El Salvador’un IMF ile gergin ilişkisi, geçen yaz uluslararası örgütün ülkenin Bitcoin kucaklaşmasının “bir dizi makroekonomik, finansal ve yasal sorunu” gündeme getirdiğini söylemesiyle başladı.

IMF sözcüsü Gerry Rice, “Kripto varlıklar önemli riskler oluşturabilir ve bunlarla uğraşırken etkili düzenleyici önlemler çok önemlidir” dedi.

IMF’nin tutumuna rağmen El Salvador, Bukele’nin Eylül 2021’de gerçekleşen Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul etme planına devam etti.

Eylül 2021’e girerken, ülkenin Kongresi, El Salvador’un diğer yasal para birimi olan ABD doları ile Bitcoin arasındaki işlemleri kolaylaştırmaya yardımcı olmak için tasarlanmış 150 milyon dolarlık bir fonu onayladı.

IMF bir kez daha uyardı

IMF attığı tweet ile şunları belirtti:

“Bitcoin gibi özel olarak çıkarılan kripto varlıkları önemli risklerle birlikte gelir. Bunları ulusal para birimine eşdeğer kılmak, tavsiye edilmeyen bir kısayoldur.”

Bu ayın hemen başlarında IMF, Bitcoin’i resmi para birimi olarak benimsemenin “finansal ve piyasa bütünlüğü, finansal istikrar ve tüketicinin korunması için büyük riskler” içerdiğini ileri sürerek El Savador-Bitcoin bayrağını üçüncü kez kaldırdı.

Bu üçüncü uyarı, El Salvador’un Bitcoin alımlarının ülkenin halihazırda ilgili egemen kredi görünümüne istenmeyen riskler kattığına dair korkuların ortasında geldi.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin