featured

IMF’den Kripto Para Birimlerine Dikkat Çekici Açıklama

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Türkiye’de adını pek fazla duyduğumuz bir kuruluş olan IMF (Uluslararası Para Fonu) Genel Başkanı, kripto para birimlerinin geleneksel para birimlerinin yerine geçebileceğine inandığından bahsetti.

Londra’da gerçekleşen bir konferansta IMF başkanı Christine Lagarde, katılımcılara “kripto para birimlerini engellemenin akıllıca olmayabileceğini” söyledi.

Özellikle gelişmemiş ülkelerin, istikrarsız para birimleri olan devletlerin/kurumların içinde bulunduğu olası senaryoların mevcut gelecekte bu gibi ülkelerin kripto paraları benimseyebileceğinden bahsetti.





Doların Gelişmiş Versiyonu ! D2

Kripto paraların güncellemelerine şahit olmakla beraber dolar için bunun da kısmı bir güncelleme olduğunu belirtebiliriz.

IMF Başkanı;

“ABD doları gibi başka bir ülkenin para birimini kabul etmek yerine, bu ekonomilerin bazıları artan miktarda kripto para birimi kullanabilirler, buna dolarizasyon 2.0 diyoruz.” dedi.

Potansiyel gelişimin ardındaki itici faktörlerden biri mevcut para politikalarına göre “daha kolay ve daha güvenli” olan yeni para birimlerinin tüketici tercihinde bir etken olacaktır. Kripto para birimleri “aslında daha dengeli hale gelirse” bu senaryo daha erken gerçekleşebilir dedi ve şöyle devam etti;


“Dolayısıyla birçok açıdan kripto para birimleri, ülkenin mevcut para birimleri ve para politikaları ile mücadele edip yerine geçebilir. Merkez bankaları tarafından verilebilecek en iyi tepki yürürlükte olan para politikasını uygulamaya devam etmek ve ekonomiler geliştikçe yeni fikirlere ve yeni taleplere açık olmaktır.”

Daha önce yapmış olduğu bir açıklamada; Lagarde, kripto para birimlerine sıcak yaklaşmanın “çok uçucu, çok riskli ve henüz ölçeklendirilebilir olmayışı“ndan dolayı kendisine göre olmadığından bahsetmişti.

coindesk



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin