kripto para belgeseli
kripto para belgeseli

IMF kripto paralar hakkında önemli bir rapor yayımladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Daha önce pek çok finansal otorite tarafından hakkında fikir beyan edilen kripto para birimleri, bu kez Uluslararası Para Fonu tarafından gündeme alındı. Yayımlanan rapora göre IMF kripto paralar hakkında finansal stabilite ve küresel ekonomiyi riske etmedikleri düşüncesine sahip.

IMF, Küresel Finansal İstikrar Raporu’nun bir parçası olarak kripto varlıklar hakkında yorumlara yer verdiği raporda, düzenlemelerle ilgili uluslararası anlaşmaların desteklenmesindeki duruşunu sürdürdü:

Uygun önlemler olmadan kullanımları daha yaygın hale geldiğinde risk oluşturabilirler.

Kripto paraların potansiyeli küçümsenmedi

Stabilizasyonu söz konusu olmayan finans dünyası için hayli olumlu olduğunu söyleyebileceğimiz bu tavır, kripto para birimlerinin potansiyelini yabana atmıyor.

Raporda şu ifadeler yer alıyor:

Kripto varlıklarının finansal altyapıyı nasıl dönüştürebileceğini ve yeni kripto varlıklarının geçmişte teknolojik inovasyon dönemlerinde olduğu gibi ortadan kalkacağını tahmin etmek mümkün değil Finansal aktiviteyi anlamlı ve kalıcı bir şekilde dönüştürmeden önce, kripto varlıklarının öncelikle tüketicilerin ve finansal otoritelerin güvenini ve desteğini kazanmaları gerekir.

IMF kripto paralar için öncelikle bir tanım yapılması gerektiğini düşünüyor

Rapor, bu güveni kazanmak için, küresel düzenleyici topluluk arasında, kripto varlıklarının ne olduğu konusunda bir fikir birliğine varılması gerektiğini de ekliyor: Bir menkul değer mi, yoksa para birimi mi?

IMF, bu yıl diğer finansal kurumların ayak izlerini, özellikle de Finansal İstikrar Kurulu’nu (FSB) takip ediyor. İngiltere Merkez Bankası ve FSB Başkanı Mark Carney, geçen ay G20’de, kripto varlıklarının dünya ekonomisi için risk teşkil etmediğini söylemişti.

Ayrıca IMF Başkanı Christine Lagarde, kripto paralar hakkında “yararı olan ve aynı zamanda dikkat gerektiren” yorumunu yaparken, yasadışı kullanımlar konusunda uyarmıştı. Genele baktığımızda ise faydalarını da kabul eden ağırlıklı bir tutum benimsemişti.

IMF tarafından yayımlanan raporu görüntülemek için tıklayınız.

IMF Başkanı kripto para birimleri konusunda düzenleme uyarısı yaptı

IMF Başkanı , merkez bankalarının kripto para konusundaki endişelerini yersiz buluyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin