IMF, El Salvador’u Bitcoin konusunda yeniden uyardı!

IMF, El Salvador’u Bitcoin konusunda yeniden uyardı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador’un Bitcoin’i resmi para birimi olarak tanınmasının üzerinden bir hayli zaman geçti. Ancak tartışmalar son bulmadı. Dünyanın önde gelen kurum ve kuruluşları daha öncesinde olduğu gibi yeniden Latin Amerika ülkesini uyardı. Hatta IMF sadece uyarmakla kalmayıp iptal etmesini tavsiye etti. 

Uluslararası Para Fonu (IMF), El Salvador’a Bitcoin’i yasal bir ihale olarak kullanma konusunda bir tavsiye yayınladı. Küresel finans kurumuna göre, Bitcoin’in yasal ihale olarak kullanılmaya devam edilmesi, El Salvador’un finansal istikrarı ve tüketicinin korunması için ciddi tehditler oluşturduğunu belirtti. Uluslararası Para Fonu, resmi olarak tanıtıldığında da karşı çıkmıştı.

Uluslararası Para Fonu gibi farklı kurumlarda Bitcoin’in resmi para şeklinde kullanılması taraftarı değil. Ancak ülke bu konuda oldukça sıkı tutum içinde. Tavsiyelere aldırış etmeden rezervlerine yeni eklemeler bile yapıyor.

IMF, endişelerini dile getiriyor

25 Ocak Salı günü, IMF yönetim kurulu El Salvador’a, kendisine bağlı finansal risklerle ilgili uyarıda bulundu. Para fonu, ülkede yasal ödeme aracı olarak Bitcoin kullanımını durdurmasını tavsiye etti.

Yönetim kurulu tarafından yayınlanan raporda, özellikle tüketicinin korunması ve finansal istikrar ve bütünlük ile ilgili olarak Bitcoin kullanımıyla bağlantılı riskleri daha da vurgulaması ön plana çıktı. Rapor daha sonra Salvador makamlarını Bitcoin yasasını basitçe Bitcoin’in yasal ihale statüsünü durdurarak düzenlemeye çağırdı.

Önemli görülen mesaj oldukça manidar bir zamanda geldi. Öyle ki daha dün El Salvador’un, Bitcoin zararı açıklandı. Her ne kadar resmi bir açıklama olmasa da ortalama ülkenin rezervleri yüzde 23 zararda olduğu saptandı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin