IMF dolar yerine kripto para

IMF Dolar Yerine Uluslararası Kripto Para Birimi Çıkarabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Wall Street Journal’a göre, Bitcoin‘e cevaben dünya yakında uluslararası bir kripto para birimi görebilir. Hikaye , Uluslararası Para Fonu ( IMF ) genel başkanı Christine Lagarde’nin bankalara ve hükümetlere Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kısa sürede değiştirmemelerini önermesinden sonra ortaya atıldı. Bu durum, IMF, Dolar yerine uluslararası kripto para birimi çıkarabilir mi? sorusunu akla getiriyor.

Küresel dijital para fikri kulağa çılgınca gelse de, Dubai hükümetinin devlet destekli bir kripto para birimi üretmesi ile ilgili açıklamasından sonra, böyle bir haber sürpriz olmamalı.

Merkezi olmaması

Küresel bir dijital para birimiyle olan zorluk, merkezileşme faktörüdür. Bitcoin gibi kripto paralara itirazın önemli bir kısmı, fiyat sabitleme yapılmaksızın tamamen fikir birliğine dayanan değerin esaslı bir serbest piyasa oluşturduğu yerinden yönetim protokolüdür.

Küresel bir dijital para birimi, IMF’nin farklı ülkelerin içinde ve dışındaki para akışını yönetmek için değerleri düzeltip düzenlemesine gerek duyacaktır. Böyle bir sistem, Bitcoin’in arkasındaki temel ilkelere aykırıdır.

Yeni rezerv para birimi

Dolar dünyanın işlemsel hacminin büyük bir kısmında rezerv para birimi olarak bazı büyük küresel ekonomiler yeni bir dijital para rezervi olarak işlev isteyebilirsiniz anlamına gelir. IMF madeni paraları, bu bağlamda doların yerini alabilir. Böyle bir durumda dolar ve diğer ulusal para birimleri yerel pazarlarla sınırlandırılacaktır.

Bitcoin’in bazı taraftarları, Bitcoin zaten var olduğu ve merkezileşme riski olmadan IMF’den böyle bir para birimine ihtiyaç olmadığını iddia ediyorlar.

Günümüzde bitcoin’in işlevselliğine baktığımızda IMF’nin yapmayı planladığı ya da rivayet edilen bu hareketi zaten bitcoin aracılığıyla yapılabileceğini düşünebiliriz. Ancak IMF dolar yerine bir kripto para birimi çıkaracak olsa, böyle bir dijital paranın tüm kontrolünü kendi ellerinde tutmak isteyebilirler.

Kaynak: cointelegrapf

Görsel: cointelegrapf

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin