IMF Başkanı uyardı: Kripto piyasası için ne anlama geliyor?
IMF Başkanı uyardı: Kripto piyasası için ne anlama geliyor?

IMF Başkanı uyardı: Kripto piyasası için ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Georgieva, 2023’ün dünya ekonomisinin büyük kısmı için zor bir yıl olacağı konusunda uyardı.

Uluslararası Para Fonu Başkanı, 1 Ocak’ta yayınlanan bir röportajda, küresel ekonominin üçte birinin resesyona girmesini beklediğini belirtti.

Kristalina Georgieva bunu CBS’in Face The Nation programına verdiği bir röportajda söyledi. Küresel ekonomi açısından zorlu bir yılla karşı karşıya olduğumuzu ve bu yılın geçen yıldan daha zorlu geçeceğini iddia etti. Bunun nedeni ise dünyanın en büyük 3 ekonomisi olan ABD, AB ve Çin’in yavaşlaması olacak.

Ayrıca ABD’nin durgunluktan kaçınabileceğini ancak AB’nin zaten yavaşladığını belirtti. Georgieva, ulusların Ukrayna ve Rusya arasındaki savaştan büyük ölçüde etkilendiğini belirterek bu yıl AB ülkelerinin yarısının resesyona gireceğini öngördü.

Georgieva, gelişmekte olan piyasaların büyük ekonomilerin yavaşlamasından ciddi şekilde etkileneceğini de sözlerine ekledi. Yavaşlama, küresel olarak bir trend haline gelir ve böylece tüm dünya pazarını düşürür.

Çin pandemi krizi

Çin, çok sayıda Covid pozitif vakasının ardından Aralık ayında Covid politikasını tersine çevirdi. İnsanlar evde kalmaya zorlandı ve işletmeler durma noktasına geldi. Ülkedeki ekonomik aktivite, pandeminin ilk kez vurduğu 2020’den bu yana en yavaşını yaşıyor.

Durgunluk uyarısı

IMF tarafından tanımlanan dünya çapında bir durgunluk, dünya ekonomilerinin üçte birinden fazlasını etkileyecek ve 2023’te küresel GSYİH’nın %2’den daha az artması ihtimali %25 görünüyor.

Georgieva, en büyük üç ekonomiyi inceledi ve CBS’de krize dayanıklılıklarına ilişkin çelişkili bir tablo sundu.

Pazartesi günü açıklanan imalat satın alma müdürü endeksi rakamları Avrupa, Türkiye ve Güney Kore’de düşük değerlere işaret ediyor. Bu Salı günü açıklanacak verilerde Malezya, Tayvan, Vietnam, İngiltere, Kanada ve ABD için de benzer kasvetli istatistiklerin ortaya çıkması bekleniyor. Bununla birlikte, dünyanın en büyük ekonomisinin görünümü biraz teselli sağlayabilir.

Kripto piyasası, küresel ekonominin yavaşlamasının sonuçlarıyla karşı karşıya kalabilir. Ancak yatırımcılar, Bitcoin yatırımını küresel durgunluğa karşı bir önlem olarak görebilirler.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin