featured

İlk NFT tweet’i yeniden satışta: Kimsenin beklemediği rakam teklif edildi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Değiştirilemez token (NFT) alanındaki patlamayla birlikte herkes bu alana yöneldi. Kimi eserini satmak istedi. Kimi ise hazır eseri daha ucuza alıp yüksek paralara satarak zengin olma hayali kurdu. NFT satanlardan biri de Jack Dorsey olmuştu. Twitter kurucusu Dorsey, ilk NFT tweet’ini satışa çıkarmıştı. Rekor fiyata satılan tweet yeniden gündemde.

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, mikro blog platformunda yaptığı ilk çift tweet’ini Mart 2021’de 2,9 milyon dolara sattı. Ancak şimdi, NFT koleksiyoncuları tweet için yalnızca 0,09 Ether (yaklaşık 280$) ödemeye hazır.

Geçen yıl Dorsey’in ilk tweet’ini satın alan İran doğumlu kripto girişimcisi Sina Estavi, 48 milyon dolar talep ederek açık artırmaya çıkardı. Ancak yatırımcılar, bu kadar para ödemeye istekli değil.

İlk NFT tweet’i satışa çıktı

Estavi tweet’i yeniden satmaktan elde edeceği gelirin yarısını bağışlayacağına söz verdi. İranlı girişimci,

“Bu NFT’yi (dünyanın ilk tweet’i) satmaya ve gelirin %50’sini (25 milyon $ veya daha fazla) GiveDirectly hayır kurumuna bağışlamaya karar verdim.”

Açık artırma Çarşamba günü yalnızca 0,09 ETH ile en yüksek teklifle kapatılırken, en düşük teklif 0,0019 ETH (yaklaşık 7$) idi.

Müzayedenin kapanmasının ardından Estavi de birkaç teklif aldı. Şimdi, ilk NFT tweet için en yüksek teklif, yine aranan fiyattan çok daha düşük oldu. Biri 2 ETH (yaklaşık 6.222$) seviyesinde teklifte bulundu.

Estavi, kripto odaklı yayın Coindesk’e verdiği demeçte, “Belirlediğim son tarih sona erdi. Ancak iyi bir teklif alırsam kabul edebilirim” dedi.

İranlı Estavi, tartışmalı bir kripto girişimcisi

Estavi, kripto alanında tartışmalı bir figür. Daha önce, Bridge Oracle ve CryptoLand adlı iki kripto girişimi kurdu. Ancak her ikisi de geçen yıl İran’da tutuklanmasının ardından çöktü. “Ekonomik sistemi bozmak” suçlamasıyla dokuz ay hapis cezasına çarptırıldı.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin