featured

İlk kez kripto satın alacaklar dikkat: Kârlı bir başlangıç yapmak için bilmeniz gereken 4 şey…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son zamanlardaki kripto çılgınlığından haberdar olmamak mümkün değil. Ancak bu sıkça söz edilen bir sektör olsa da çoğu yatırımcı yeterince bilgiye sahip değil.

Kripto para satın almayı düşünüyorsanız ancak nereden başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız, işte bu sürecin ilk aşamalarında size rehberlik edebilecek bazı bilgiler.

kripto para

1.Satın almak için doğru bir platform seçin

Birinci ve en önemli kriter kripto para satın alırken sadece itibarlı, saygın ve denetime tabi platformları kullanmalısınız.

Bunun nedenleri aslında oldukça açık. Güvenlik burada gündemin en üstünde yer alıyor. Daha tehlikeli siteler ve hizmetlerle uğraşmak, hatta ilk kripto varlıklarınızı doğrudan bir kişiden almaya çalışmak, sizi istismar edilmeye açık bir pozisyona sokacaktır.

Ayrıca meşru bir kripto borsası seçmenin getirdiği büyük kolaylık da var. Hangi kripto para birimleri hoşunuza giderse onu nakit olarak almak için bir ödeme kartı kullanabilecek ve aynı zamanda NFT’ler gibi diğer varlık türlerini tek bir platformda satın alabileceksiniz.

2.Aldatmacaya değil, araştırmaya dayalı bir kripto seçin

Yeni başlayanlar tarafından yapılan yaygın bir hata, bir varlığı sosyal medya aracılığıyla duymak ve ardından ilk kripto alımlarını yaparak heyecan trenine atlamaktır.

Bu, çoğu zaman kötü niyetli gruplar tarafından deneyimsiz kurbanları zor kazanılmış paralarından hızlı geri dönüş vaadiyle kandırmak için kullanılan bir tür siber dolandırıcılıktan başka bir şey değildir.

Bunun yerine, faydalarının ne olduğunu öğrenmek, arkasındaki gücün ne olduğunu ve daha geniş toplulukta ne kadar iyi karşılandığını görmek için ilgilendiğiniz herhangi bir kripto para birimini araştırmanız önerilir.

Altcoin’lerle aynı güvenlik açıklarından sorumlu olmadıkları için piyasa liderlerine birimlerine bağlı kalmanız daha iyi olur. Volatilite şu anda tüm kriptolarda doğuştan var olsa da, ana akım paranın kesin bir şey olduğunu varsaymayın.

3.Bütçeniz konusunda gerçekçi davranın

Volatiliteden bahsetmişken, satın alırken bu ekosistemdeki en istikrarlı ve uzun süredir devam eden varlıkların bile sahip olduğu değişkenlik seviyesinden haberdar olmanız gerekir.

Bitcoin’in kendisi birkaç ay içinde tüm zamanların en yüksek seviyesinden endişe verici düşüşler yaşadı. Bu tür vahşi dalgalanmalar ilk kez yaşanmıyor.

Bu nedenle, konfor alanınızın dışında kalan bir kripto satın almak için bir bütçe belirlememelisiniz. Yalnızca doğrudan kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar yatırım yapın. Ayrıca bazılarının söylediklerine kanmayın. Çünkü bu pazar, tıpkı bin yıl dayanabileceği gibi yarın da ortadan kalkabilir.

4.Bir yatırım stratejisi geliştirin

Şu anda ilk kripto para biriminizi satın alıyor olsanız da, bunun daha uzun bir yatırım yolculuğunda ilk adımınız mı yoksa kısa vadeli bir dalgalanma mı olacağını değerlendirmelisiniz.

Örneğin, emekliliğinizi garanti altına almayı planlıyorsanız, kripto yatırımlarını sınırlamak ve piyasadaki iniş çıkışlara maruz kalmamak için bunu zamana yaymak mantıklıdır.

MinuteHack


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin