featured
Milyarder ikizler Bitcoin için bu “çılgın” seviyeyi işaret etti! “Altını bile geçecek!"

İlk Bitcoin milyarderleri belli oldu: Winklevoss kardeşler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook’un fikir babası olarak bilinen ikiz kardeşler Cameron ve Tyler Winklevoss, resmiyete kavuşmuş ilk Bitcoin milyarderleri oldular.

İngiliz City AM’in haberine göre 2013’te Bitcoin’e 11 milyon dolarlık bir yatırım yapan Winklevoss kardeşler, ilk Bitcoin milyarderleri olarak tarihe geçti. 100.000 Bitcoin satın alan ikizlerin bugünkü Bitcoin varlığı yaklaşık 1 milyar 120 milyon dolar.

Son dört yılda verdiği demeçlerde Bitcoin’e duyduğu güvenden sıkça söz eden Tyler Winklevoss, Bitcoin’i bir ‘değer deposu’ olarak vurguladı. Tyler, Telegraph ile yaptığı bir röportajda, Bitcoin’in ‘altının daha iyi bir versiyonu’ olduğunu ve Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak’ın da içinde bulunduğu diğer yatırımcılar ve analistlerin de bu görüşte olduğunu kaydetti.

Milyarder teknoloji yatırımcısı Tim Draper gibi Winklevoss kardeşler de Bitcoin’i bir ‘salt yatırım aracı’ olarak kullanmanın yanı sıra, varlıklarının büyük bir kısmını özellikle geleneksel finans piyasasındaki yatırımcılar için daha iyi bir altyapı sağlamaya ayırdı.

Winklevoss kardeşlerin en başarılı projelerinden biri olan Gemini, gelişmiş profesyonel ticaret platformuyla ABD piyasasına hizmet veren ve iyi denetlenen bir Bitcoin bürosu.

Bu yılın başlarında Gemini, Bitcoin vadeli işlemlerini listelemek üzere yıllık 1.27 milyar dolarlık işlem hacmi ile ABD’nin en büyük opsiyon borsası olan Chicago Board Options Exchange ile stratejik bir ortaklık kurdu. CBOE, 4 Aralık tarihinde ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından onay aldığını ve Bitcoin vadeli işlemlerinin 10 Aralık’ta yapılmasını sağlayacağını açıkladı.

Tyler Winklevoss, Ağustos ayında yaptığı bir açıklamada kardeşiyle beraber kurumsal ve perakende yatırımcılar için bir ticaret platformu sağlamaya odaklandığını belirtmişti.

Gemini’nin kripto para birimi ekosistemindeki en büyük endişeleri: Güvenlik, uyum ve düzenleyici gözetim. CBOE’deki ekiple birlikte çalışarak, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini perakende ve kurumsal yatırımcılar için gittikçe daha erişilebilir hale getirmeye çalışıyoruz.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin