Lightning Network sürümü, bitcoin, blockchain
Lightning Network sürümü

İlk Bitcoin mainnet Lightning Network sürümü piyasaya çıkıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lightning Labs, 15 Martta şirketin önemli bir kilometre taşı olarak tanımladığı ilk Bitcoin mainnet Lightning Network sürümü yayınladı.

Blog yazısında Lightning Labs ürünü olan Lightning Daemon (lnd), geliştiricilerin LN’ye kolayca bağlanmasına yardımcı olurken, bunu gerçek dünya, gerçek para kullanımı için gerekli olan gerekli güvenlik ve hata tolerans özelliklerine sahip olduğunu belirtti.

Piyasaya sürülme açıklaması, şirketin kripto para birimi endüstrisinin en büyük isimlerinin katıldığı bir finansmandan sonra gerçekleşti. Bu finansmana  2.5 milyon dolar değerinde bir finansman tamamlandığını tamamlandıktan sonra gerçekleşti.

Lightning Network sürümü için olan finansmana bir çok ünlü sima katıldı

Square ve Twitter kurucusu Jack Dorsey ve Litecoin yaratıcısı Charlie Lee, Square Capital şirketinden Jacqueline Reses ve eski PayPal COO David Sacks de bu finansmana yardımcı olan tanınan kişilerdendi.

Online ortamlarda duruma yorum yapan sosyal medya kullanıcıları, Bitcoin kullanıcılarına pratik olarak ücretsiz ve anında işlemler sunmaya daha yakın olan Lightning ile olan ilerlemeyi kutladılar.

Aralık 2017’den beri 1000’den fazla node ve 2000’den fazla kanal tahakkuk etmesine rağmen, LN yine de birkaç eleştiriye mağruz kaldı. Core geliştirici Peter Todd ve Bitcoin.org yaratıcısı Cobra gibi tanınmış endüstri simaları teknoloji konusunda şuanda çekimser. Teknolojiyi tam anlamıyla test etmeden çok hızlı bir şekilde yaymanın korkusunu dile getirdiler. Lightning Labs’ın blog yazısında şunu belirtti:

“Bu sürümün gelecekteki Lightning uygulamalarının geliştiricileri (Lapps) ile birlikte teknik kullanıcılar ve potansiyel yönlendirme düğümü operatörleri için tasarlandığını unutmayın. Lightning’in bu erken aşamasında, ağın ön yüklenmesi ve gelecekteki uygulamalar, hizmetler ve işletmeler için bir platform olarak hizmet vermek için gerekli yazılım altyapısını sağlamaya odaklandık.”

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin