featured

İlk Bitcoin Litecoin Yıldırım Ağı Transferi Gerçekleşti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haber kaynaklarına göre Bitcoin ile Litecoin arasındaki ilk kapalı zincir (Lightning Network / Yıldırım Ağı )  transferi başarıyla tamamlandı.

 Transfer önemli çünkü kapalı zincir yapıldı, madalyonların sahipliğinin değiştiğini, fakat her iki blockchain zinciri üzerinde işlem kaydedilmediği belirtildi.

 Litecoin kurucusu Charlie Lee’ye göre :

Yaptığım eski atomik transferler açık zincirdi ve açık zincir transferlerde işlemler yavaş  ve işlem masrafları yüksekti.Kapalı zincir transferi önemli oranda daha iyi.En düşük ücretler var, anlık birinin gizliliği daha iyi korunmaktadır.

Bu sistem, zincirler arasında bağlantı kurmaya istekli olan kullanıcıların, zincir içi onayları beklemek zorunda kalmadan kripto para birimleri göndermesine imkân tanıyacak ve çok daha düşük ücretlerle izin verecekti. Bu bağlantı, Bitcoin için inanılmaz derecede daha hızlı işlemlerin yanı sıra, meraklılar arasında devam eden ölçeklendirme tartışmalarına basit ama zarif bir çözüm getirir.

Bu tür işlemlerin diğer önemli yararları ise, bunların tamamen gizli olduklarıdır . Çünkü herhangi bir zincirde iz bırakmazlar, ancak eksiksizdirler, herhangi bir biçimde izlenemezler. Bu gizlilik, Ethereum zincirindeki ZK seçenekleri tarafından takip edilen bir şeydir.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin