featured
Bitcoin Cash

İlk 8 MB Bitcoin Cash Bloğu Az Önce Kazıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash, 1 ağustos 2017’de Bitcoin Core’un Segwit uygulamasına protesto olarak başlatıldı. Bitcoin’in yalnızca bir meta olduğunu, Bitcoin Cash‘in ise elektronik nakit para olduğu iddiasıyla blok boyutunu 1 MB’dan 8 MB’a yükseltmeyi seçti; bu da bitcoin blockchain’inin bölünmesi, ya da başka bir bakış açısıyla iki ayrı blockchain oluşmasına neden oldu.

Bölünme, Via BTC tarafından çıkarılan 1,9 MB’lık blokla başladı. Ancak bir süre Bitcoin Cash blok zinciri boyutları, bitcoin blok zinciri boyutlarından daha küçüktü.

Bitclup Network Madenciliği 8 MB Bitcoin Cash Bloğu 

16 Ağustos sabah saatlerinde, 80binden fazla sahte transfer talebiyle Bitcoin Cash blockchain’i saldırıya maruz kalmış gibi görünüyordu.

Bitcoin Cash
İlk 8 MB Bitcoin Cash Bloğu Az Önce Kazıldı 1

Kısa sürede BitClub Network, 37.814 işlemin silinmesine neden olan 8MB’lık bir blok buldu. Birkaç saat sonra bilinmeyen bir madenci 4MB’lık bir blok buldu. Bu hızla iki adet daha 4MB blok ve ardından bir adet 4.8MB blok takip etti.

Kısa sürede, madenciler 80.000 işlem geçmişini temizlediler ve blok boyutları normale döndü. Örneklemek gerekirse, Bitcoin ağında şu anda yaklaşık 58.000 doğrulanmamış işlem bulunmakta.

reklam:



Bitcoin Cash Ağ İstatistikleri

Çözülen 8 MB Bitcoin Cash bloğunun %91’i bilinmeyen madenciler, Via BTC %5,41, Bit Clup %3,08, Bitcoin.com %0,42, Suprnova %0,11’ini oluşturuyor.

 

Bitcoin blokları, diğer yandan, çok daha eşit şekilde dağıtılır. Antpool, geçtiğimiz hafta, madencilik havuzlarının çoğundan tüm blokların ancak % 18’ini buldu.

Diğer bir sorun ise, Bitcoin Cash madenciliği Bitcoin madenciliğine göre çok daha az karlı. Bu gün şartlarında Bitcoin, Bitcoin Cash’e göre %81 daha karlı, ancak bu gün Bitcoin Cash’in zorluk seviyesinin düşük olmasından dolayı madenciler, Bitcoin Cash kazmayı tercih edebilirler, çünkü gelecekte bloklar zorlaşacağı için Bitcoin Cash’in karlılığınında artacağı düşünülüyor.

cryptocoins

Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı

 

 




Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin