Nasdaq çok başarılı bir kripto para endeks yayımladı.
Nasdaq çok başarılı bir kripto para endeks yayımladı.

İlginç iddia: “Nasdaq sessizce Bitcoin bazlı bir ürünü test ediyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük ikinci borsası Nasdaq’ın, 22 Nisan’daki sayısal işlem analitiği hizmeti olan StrongMarket’teki bir analisti tarafından atılan bir twit’e göre Bitcoin (BTC) bazlı bir ürünün alım satımını test ettiği iddia ediliyor.

StrongMarket’te teknik analist olan Cryptopolis adlı Twitter kullanıcısı, Pazartesi günü perakende komisyonculuk şirketi TD Ameritrade (NASDAQ: AMTD) üzerindeki bir hesaptan bir Bitcoin aldığını twitledi.

Cryptopolis, Bitcoin’in platformda ABD dolarına karşı, Nasdaq’ta listelenen bilinmeyen bir sembol olan “CXERX”  ile işlem gördüğünü iddia etti. Analist, BTC/USD işlem çiftinin platformun grafiğine göre 10 Nisan 2019’da başlatıldığını da ekledi.

Nasdaq’ta BTC/USD ticareti yapıldığı iddia edildi

Alleged BTC/USD trading pair on Nasdaq

Bulgularının ardından, Cryptopolis, TD Ameritrade’in daha fazla bilgi almak için şirketin destek birimine ulaştı. Ancak, destek konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı ve “bu, canlı tarafta işlem yaptığımız bir simge değil, bu yüzden gerçekten konuşamam.” Şeklinde bir ifade kullandı.

Analist, hesabında gerçek bir ticaret olmadığı sonucuna varmasına rağmen, Nasdaq’ın sadece Hisse Ticaret platformu üzerinden erişilebilen yeni bir Bitcoin tabanlı varlığı sessizce test ettiğini iddia ediyor.

TD Ameritrade’s feedback on the alleged trading of bitcoin on Nasdaq

2018’in sonlarında Nasdaq, 2019’un ilk yarısında Bitcoin vadeli işlemlerini başlatma planlarını doğruladığı bildirilmişti. VanEck Dijital Varlık Stratejileri Direktörü Gabor Gurbacs ayrıca Cointelegraph’a, Nasdaq’ın MVIS Endeksleri ve diğer piyasa katılımcılarıyla yaklaşık 18 aydır vadeli işlemleri görüşmekte olduğunu söyledi .

Şubat 2019’da Nasdaq, Bitcoin Likit Endeksi (BLX) ve Ethereum Likit Endeksi (ELX) olmak üzere ABD Blockchain ve kripto pazar veri şirketi Brave New Coin’den (BNC) iki kripto para fiyat endeksi listelemeye başladı.

Buna karşılık, 11 milyon müşteriye yatırım hizmeti sunan TD Ameritrade, daha önce yeni kripto borsası ErisX’in desteğini açıklamıştı.

Bu arada, Bitcoin ivme kazanmaya devam ediyor ve bugün 2019 yılının en yükseğine ulaşarak 5.500 dolarlık direnci kırdı. CoinMarketCap’e göre, en büyük kripto para son 24 saatte yüzde 5 ve son 7 gün içinde yüzde 9 değer kazanarak yazım esnasında 5.607 dolardan işlem görüyordu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin