Bitcoin 63 bin dolara çıkmak için hangi seviyeyi korumak zorunda? Koruyamazsa nereye düşebilir?
Bitcoin 63 bin dolara çıkmak için hangi seviyeyi korumak zorunda? Koruyamazsa nereye düşebilir?

İlginç gelişme: Bitcoin’de çifte harcama mı yapıldı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – BitMEX Research, 21 $ değerinde çift harcanmış bir Bitcoin işlemi olduğunu belirtiyor.

BitMEX Research, 0.00062063 BTC veya yaklaşık 21 $ değerinde şüpheli bir çift harcama işlemi belirledi. Bu durum ücret yerine geçen cüzdan hackinin bir örneği gibi görünmüyor.

20 Ocak’ta BitMEX’den ForkMonitor, “666833 yüksekliğinde birden fazla blok üretildiğini” belirtti. BitMEX Research bu durumu tweet’ledi:

Bir saat sonra, BitMEX Research, sahipsiz bloğu, onaylanmamış bir işlemin daha yüksek bir ücret ödeyen yeni bir transferle değiştirildiği bir RBF işlemine bağladı. Ancak, ForkMonitor o zamandan beri tavsiyesini şu şekilde güncelledi: “Hiçbir (RBF) işlemi tespit edilmedi.”

Endişe

Twitter kullanıcısı ve BSV’nin Avustralyalı savunucusu Eli Afram, BitMEX Research’ten gelen “karışık mesajlar” a dikkat çekerek, çift harcama işleminin küçük değerine rağmen endişe kaynağı olması gerektiğini öne sürdü:

“Öyleyse, BTC’de gerçek bir Çift Harcama gerçekleşmiş gibi görünüyor … Bir RBF değil (ücretle ikame), ancak gerçek bir çifte harcama. Sadece 22 dolar ama  22 milyon da olabilirdi. ”

Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin Whitepaper’ı 2009’da çifte harcama sorununu çözmüş olarak kabul ediliyor. Merkezi olmayan bir ağın aynı coinlerin birden fazla kez transfer edilmediğini otonom olarak doğrulayabilmesinin zorluğu, daha önceki dijital nakit girişimlerini engelledi.

Temmuz ayında, kripto güvenlik firması ZenGo birkaç popüler Bitcoin cüzdanını hedef alan çift harcamalı bir sızma tespit etti. Cüzdan üreticileri bu sızmayı ele almak için harekete geçerken, Bitcoin Cash savunucusu Hayden Otto, güvenlik açığının BTC’nin ücret karşılığında değiştirme işlevinin doğasında olabileceği konusunda uyardı. Daha önce viral bir videoda aynı güvenlik açığından yararlanmıştı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin