Yatırımcıyı sevindirecek haber geldi: Bir ülke daha ETF işlemlerini onayladı
Yatırımcıyı sevindirecek haber geldi: Bir ülke daha ETF işlemlerini onayladı

İkinci Bitcoin ETF onayı kapıda mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’de ETF rüzgarı kaldığı yerden devam ediyor. Son haftalarda kripto dünyasının bir numaralı gündemi vadeli işlemler. ProShares fon devinin yıllardır savaş verdiği Bitcoin vadeli işlemlerde tarih yazması büyük ses getirdi. ProShares şirketinden cesaret alan Grayscale ve VanEck gibi kuruluşlarda ETF işlemlerini düşünür oldu. Bitcoin ETF önümüzdeki günlerde daha çok konuşulacak.

19 Ekim Salı günü ProShares ilk Bitcoin ETF işlemlerine start vermişti. Aynı gün Grayscale yatırımcısı da Bitcoin’leri vadeli işlemlere taşımak için görüşmeleri başlattığını duyurmuştu. Bugün ise yeni bir sıcak gelişme yaşandı. Varlık yöneticisi VanEck, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yatırım fonu için başvuru yaptı.

20 Ekim Çarşamba günü varlık yöneticisi bizzat SEC’in kapısını çaldı. Şirket tarafından gelen habere göre ise Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ETF’i onayladı. Bitcoin Strategy borsa yatırım fonunun 25 Ekim’de alım ve satım işlemlerine başlayacağı ön görülüyor.

Bitcoin ETF kervanına VanEck yönetimi de dahil oluyor

Varlık yönetim fonu olarak bilinen VanEck, Bitcoin ETF işlemlerine izin alıyor. SEC ile yapılan görüşmede gerekli evrak ve dosyalar iletildi. Etkili bir sunum hazırlayan şirket, ilk ETF’i için onay aldığı doğrulandı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, 23 Ekim Cumartesi gününden itibaren işlemlerin başlatabileceğini belirtti. Ancak hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle takvim 25 Ekim Pazartesi gününe kaydı. Haftanın ilk iş gününde büyük ihtimalle VanEck, Bitcoin ETF işlemlerini başlatacak. İki ayrı vadeli işlemlerin New York borsasında yer alması Bitcoin’i daha da güçlendirecek.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin