Spot ETF reddi, Bitcoin fiyatını aşağıya yollayacak mı?
Spot ETF reddi, Bitcoin fiyatını aşağıya yollayacak mı?

İkinci Bitcoin ETF, Nasdaq borsasında vadeli işlemelere açıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto varlıklara finansal hizmetler sunan Valkyrie Funds, ikinci Bitcoin ETF işlemlerine resmen başladı. BTF ismiyle, Amerika’nın en önemli borsalarından biri olan Nasdaq üzerinde satışa çıktı. Yatırımcılar ikinci kez Bitcoin’i vadeli işlemlerde alım ve satım yapabilecek.

Hatılayacağınız üzere ProShares şirketi Salı günü ilk Bitcoin ETF’ini başlatmıştı. ETF’in başlamasıyla vadeli işlemlerde ve spot tarafında Bitcoin yeni rekorlar kırmıştı. Girdiği ilk New York borsasında 1 milyar dolar hacmi geçmeyi başarmıştı. Normal market değerini ise 67.000 dolara kadar taşıyarak tüm zamanlar zirvesini yenilemişti.

ProShares’in SEC tarafından izin alması Grayscale ve Valkyrie şirketlerini de harekete geçirdi. Salı günü Grayscale, Çarşamba günü de Valkyrie görüşmeler gerçekleştirdi. İkinci ETF adımını ise Valkyrie attı. Finansal hizmet devi, Nasdaq borsasında Bitcoin’i vadeli işlemlere açtı.

Bitcoin ikinci kez vadeli işlemlere başladı

Valkyrie yetkilileri tarafından ilk Bitcoin ETF için açıklama da geldi. Oldukça heyecanlı olan ekip önemli bir işe imza attıklarını dile getirdi. Şirketin CEO’su Leah Wald,

“Bitcoin Strategy ETF ile varlık sınıfında geleceğe yönelik büyük bir adım atıldı. Yatırımcılar daha güvenilir bir borsada işlem yapabilecek. Vadeli işlem sayesinde kolayca Bitcoin alım ve satım yapılabilir.”

Cuma günü henüz borsaya girmeden Leah Wald, kendi ETF’leri ile ProShares’i karşılaştırdı. CEO Wald röportajda şunları söyledi:

ProShares, daha sonraki fonlamayı başlatmayı önemsiyor. Kripto tabanlı fonunun “konu uzmanlığı” olarak bu alanı öne çıkarıyor. Yani bir monolit olarak değerlendirebiliriz.”

bitcoinmagazine


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin