Bitcoin, sert yükselişin ardından Mart ayından bu yana en büyük haftalık kaybı yaşıyor
Bitcoin, sert yükselişin ardından Mart ayından bu yana en büyük haftalık kaybı yaşıyor

İki önemli trend Bitcoin için alarm verdi: Sıradaki hamle düşüş mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, geçen hafta güçlü bir yükseliş yaşadı ve geçen haftanın en düşük seviyesinden bu haftanın en yüksek seviyesine kadar 1.000 doların üzerinde artış gösterdi. Hafif bir düşüş yaşasa bile kripto para birimi son yedi günde hâlâ %10 artmış durumda.

Bitcoin uzun süren takılma döneminden çıkmışa benziyor

Son yaşananlar BTC’nin beş hafta boyunca takılıp kaldığı piyasadaki “kırılmalardan” kesin bir tersine dönüşü işaret etse de daha fazla konsolidasyon bekleniyor.

Kısa süre önce bir kripto varlık trader’ı aşağıdaki tabloyu paylaştı ve geri çekilmenin beklendiğini gösteren bir eğilimlerin birleştiğini belirtti. Grafik, Bitcoin’in yakın zamanda bir Tom Demark Sıralı “Sat 9” mumu oluşturduğunu gösteriyor ve bu da yakın bir düşüşün tersine dönebileceğini ima ediyor. Aynı trader, kripto varlığın fiyat hareketi ile RSI ve MACD arasındaki dört saatlik grafiğinde önemli düşüş farklılıkları oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

CME boşluğu kapanabilir

Düşüş beklentilerine ek olarak, Bitcoin’in bu hafta sonu fiyat hareketinden kaynaklanan CME vadeli işlemler farkı da hâlâ grafiklerde mevcut.

BTC hafta sonları volatilite sergilediğinden, Cuma günkü vadeli işlemler ticareti ile Pazar akşamı açılış arasında 300 dolarlık bir boşluk oluştu.

CME Bitcoin vadeli işlem boşluklarının %75’i açtıkları hafta içinde kapanıyor. Eğer bu tekrar yaşanırsa Bitcoin’in cuma vadeli işlemlerin kapanmasından önce 11.100 doları yeniden test etme olasılığı bulunuyor.

ABD dolarının düşüşü işleri tersine çevirebilir

Ancak ABD dolarının düşmesi Bitcoin’in mevcut seviyelerden düşüşünü durdurabilir.

Goldman Sachs geçtiğimiz günlerde, Biden’ın seçilme olasılığı arttıkça ABD dolarının düşebileceğini, başka bir teşvik tasarısının yaklaştığını ve aşı ihtimalinin iyi bir gösterge olduğunu söyledi.

Bu arada Fidelity dikkat çeken bir Bitcoin raporu yayımladı. Ayrıntıları buradaki yazımızdan inceleyebilirsiniz.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin