featured

Bu 2 kripto para birimi, büyük çöküşün ardından boğa koşusuna hazırlanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası şu anda büyük bir çöküş yaşıyor. Ancak bu çöküşün ardından Bitcoin ve Ethereum büyük boğa koşusu yapmaya hazır.

Şu anda tüm kripto piyasası eriyor. Yatırımcılar, jeopolitik mücadeleler, hızla yükselen enflasyon, neredeyse her sektördeki tedarik zinciri zorlukları ve daha fazlası arasında 2022’de riskli yatırımlara sırtlarını döndüler. “Riskli yatırımın” ders kitabı tanımı olarak, kripto sektörü bu pazar çapındaki düzeltmenin yükünü omuzladı.

Bugün piyasa değeri en az 500 milyon dolar olan 81 kripto para birimi arasında sadece bir isim 2022’de %1’den fazla arttı. Aynı zamanda, 69 isim %50 veya daha fazla düştü. Bugünlerde sabit kalması için bir stable coin’lere bile güvenemezsiniz.

Peki bu acımasız piyasada kripto para birimleri satın almayı düşünmeli misiniz?

Bu düşüş ne getirecek?

Bu piyasa düzeltmesinin iki önemli nedenden dolayı uzun vadede kripto para yatırımcıları için iyi olacağını söylenebilir:

Gerileme, birçok zayıf eli ve çok da ciddi olmayan kripto para projelerini sallayacak. Örneğin, Dogecoin’in (DOGE -%4.59) ve Shiba Inu’nun (SHIB -%1.31) bu fiyatlandırma zorluğundan zarar görmeden çıktığını görmek birçok analisti şaşırttı. Kazanan kripto para birimlerinin uzun vadede gerçek dünya değeri veya fayda sağlamak zorunda olduğu bir dünyada şaka temelli pazarlama güçleri yeterli olmayacak. Köpek temalı meme coin’ler bir süre daha topallayabilir. Ancak, listelerde uzun zamanlar üst sıralarda kalmayacaklardır.

kripto para

Blockchain ağları ve kripto para birimleri, sağlam bir düzenleyici çerçeve ve çok sayıda gerçek dünya kullanım durumu tarafından desteklenerek yakında ayaklarını yere sağlam basacaklardır. Bankalar ve finansal hizmetler gibi aracılar ve üçüncü taraf para yöneticileri olmadan ultra güvenli dijital işlemler fikri görmezden gelinemeyecek kadar güçlü. Finans dünyasına yıkıcı bir sarsıntı geliyor. Bu da kripto para birimlerine dayanıyor. Merkezi olmayan finansın geleceği üzerindeki oyunlar, bu geçici gerilemeden sonra kendilerini toparlayabilmeli ve finans dünyasında devrim yaratmaya geri dönebilmelidir.

Bu nedenle, kripto piyasası düşüşe geçerken Bitcoin (BTC -%4.66) ve Ethereum (ETH -%5.73) gibi liderlerin hareketleri daha yakından takip edilmelidir. Birçok analiste göre, bu kripto para birimleri önümüzdeki dönemlerde ciddi büyük roller oynayacaklar.

Bitcoin

Bitcoin, 433 milyar dolarlık piyasa değeri ile kripto para piyasası lideridir. Geçen kasım ayında 1,26 trilyon dolarlık değerinden keskin bir düşüş yaşamasına rağmen hâlâ piyasadaki en değerli kripto para birimidir.

BTC, finansal kurumların müdahalesi olmadan birbirlerine ödeme yapabilmesine izin vermek amacıyla “tamamen eşler arası elektronik para versiyonu” olarak oluşturuldu.

“Elektronik nakit” vizyonu aynı zamanda uzun vadede bir değer koruma sistemi anlamına gelir. Amerikan doları veya Euro gibi itibari para birimleri, onları ihraç eden hükümetin desteğiyle istikrar sağlar. Her ulusal para birimi bu sistemi son duraklamadan bu yana kullandı. İsviçre, 1999’da İsviçre Frangı’nın altın rezervleriyle bağlantısını kesti.

Ancak Bitcoin, geleneksel para birimlerinin yerini almak için şimdiden iyi bir yol aldı. El Salvador, Eylül 2021’den bu yana (ABD doları ile birlikte) tüm borçlar için kripto para birimini yasal ödeme aracı olarak kabul etti. Bu hareketi, 2022 baharında Orta Afrika Cumhuriyeti izledi. Bu iki ekonomi oldukça küçük. Ancak daha büyük ülkeler de zamanla muhtemelen aynı şeyi takip edecekler. Bütün bu gelişmelerle beraber Bitcoin piyasası istikrar kazanıp ve olgunlaşıyor.

Burada, trilyonlarca dolar olarak ölçülen potansiyel uzun vadeli bir piyasa değeriyle, küresel bir finansal değişim ortamının ilk tohumlarına bakıyor olabiliriz. Fiyatlar düşükken bu büyük fırsatı satın almak, cüzdanınıza önümüzdeki birkaç yıl içinde büyük bir destek sağlayabilir.

Ethereum

Ethereum, kripto para piyasasındaki en büyük altcoin’dir. Bitcoin, dijital ödemeleri ve değer depolamayı en basit biçimleriyle yönetebilirken, Ethereum, değişen piyasa koşullarına ve diğer girdilere dayalı olarak program kodunu yürütme ve işlemleri tetikleme yeteneği ekler. Bu akıllı sözleşmeler, değiştirilemez token’lar (NFT’ler), merkezi olmayan finans uygulamaları ve blockchain destekli oyunlar gibi yenilikçi yeni ürün ve hizmetlerin temelini oluşturur.

Bu, akıllı sözleşme özelliklerinin tek sağlayıcısı değil. Ayrıca rakiplerinin bazıları kodlarını Ethereum’dan daha hızlı ve daha ucuza çalıştırabilir. Ancak Ethereum topluluğu, blockchain ağına “Merge” (Ethereum 2.0) olarak bilinen muazzam bir yükseltme yapmayı planladığı için bu yakında değişecek. Bu etkinliğin Ağustos 2022’de yapılması planlanıyor.

The Merge’den sonra akıllı sözleşme geliştiricileri, yavaş performans veya yüksek ücretler konusunda endişelenmeden Ethereum’un ezber bozan bilgi işlem platformuna güvenmeye devam edebilir.

TheMotleyFool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin