İki analistten “kafa karıştıran” Bitcoin tahminleri geldi: Bitcoin düşecek mi?
İki analistten “kafa karıştıran” Bitcoin tahminleri geldi: Bitcoin düşecek mi?

İki analistin Bitcoin tahminleri aynı noktada birleşti: BTC nereye gidiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Daha önce Bitcoin fiyatının 8.000 doları bulacağını doğru tahmin eden bir kripto analisti şimdi düşüş eğilimi konusunda uyarıyor.

“Bitcoin 8.000 – 8.200 dolar aralığını görünce geri çekilebilir.”

LightCrypto ismiyle paylaşımlar yapan analist BTC’nin 12 Mart’tan bu yana ilk kez 7.800 doların üzerinde kapandığını ve pazartesi sabah erken saatlerde emir akışlarındaki momentumda ciddi bir kayıp görüldüğünü açıkladı.

Analist tahminini  “Hacim Profili” adı verilen popüler bir teknik göstergeye dayandırdı ve bunu Fibonacci Retracement seviyeleriyle birleştirdi. Araç, belirli bir zaman dilimi boyunca belirli fiyat seviyelerinde işlem gören toplam hacimleri ölçüyor.

Görünüşe göre, günlük grafikte Bitcoin’in 8.000 dolarlık seviyesi, yukarıdaki tweet’te mor çubuklarla gösterildiği gibi daha yüksek bir hacim profiline sahipti. Seviye kritik bir Fibonacci seviyesine denk geldi ve trader’ların bu bölgede daha aktif olma olasılıklarını artırdı.

Analistin tahminini kısa bir süre sonra, ünlü kripto türevi trader’ı Tyler D. Coates’in benzer bir fiyat tahmini izledi. Geçen hafta sonunda analist, Bitcoin’in yükseliş trendini logaritmik bir eğri grafiğine koydu ve bu tekniğin 2012’den beri kripto para biriminin destek ve direnç seviyelerini çok doğru bir şekilde tasvir ettiğini belirtti.

12 Mart’taki çöküş, Bitcoin fiyatını yukarıdaki tabloda gösterildiği gibi logaritmik eğri desteğinin altına düşürdü. Bu sert hareket desteği dirence çevirdi ve Bitcoin’in uzun vadeli yükseliş eğilimini geri kazanmasını zora soktu.

Coates’in grafiği 8.100 ila 8.200 dolar aralığını işaret ediyor. Bu da Light Crypto’nun 8.000 dolar potansiyel geri çekilme seviyesine çok yakın.

Her iki analist de BTC’nin 8.000-8.200 dolar aralığında geri çekileceğini düşünüyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin