İki altcoin arasındaki yarış kızıştı: Şimdi Solana önde

İki altcoin arasındaki yarış kızıştı: Şimdi Solana önde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Üst sıralarda kıyasa bir yarış var. İlk 10 içinde yer alan varlıklar bir basamak yükselmek için savaşıyor. Geçtiğimiz senelerde BNB, USDT ve XRP arasında rekabet fazlasıyla yaşanıyordu. Bu rekabetin bir benzeri ise Solana ve Terra arasında gerçekleşiyor. Sekizincilik için yarışan iki altcoin birbirine üstünlük kurmaya çalışıyor.

Kendi adını taşıyan blok zincirinin yerel tokenı Solana (SOL), kısa süre önce Terra’nın LUNA’sını geçerek piyasa değeri ile sekizinci en büyük kripto parası oldu. Ralli, geçen hafta token talebini artıran olumlu haberler üzerine geldi.

Piyasadaki en çok bahis yapılan token olan SOL, son yedi gün içinde %21 arttı. Bu iki ayın en yüksek seviyesi olan 110$’a yakın işlem görmesini sağladı. Şu anda 35,9 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Bu değerlenme LUNA’yı geçmesine yetti.

LUNA geçen hafta emsallerinin gerisinde kaldı ve geçen Pazartesi görülen seviyelerde işlem görüyor. Buna rağmen token, bu yıl stabilcoin TerraUSD’nin (UST) artan popülaritesinden büyük ölçüde faydalandı.

Oyun ortaklığı, kurumsal ilgi artışı Solana’yı yukarı taşıdı

Çılgınca popüler olan PUBG video oyununun arkasındaki Güney Koreli geliştirici Krafton, geçen hafta Solana Labs ile Blockchain oyunları ve hatta bir Metaverse geliştirmek için iş birliği yaptığını açıklamıştı. Geliştirici, Solana’nın yüksek düzeyde ölçeklenebilir uygulamaları barındırma özelliğini, anlaşmanın arkasındaki temel itici güçlerden biri olarak gösterdi. Anlaşma SOL tarafında pozitif bir şekilde karşılandı.

Dijital varlık yöneticisi CoinShares ve kripto borsası FTX, Avrupalı yatırımcılar için fiziksel olarak desteklenen bir Solana borsasında işlem gören ürünü (ETP) başlatmak için geçen hafta bir ortaklığa girdi. Bu sayede yatırımcıların tokena doğrudan yatırım yapmadan SOL stake ödüllerine erişmelerini sağlıyor.

ETP, başlangıç sermayesinde 1 milyon SOL (100 milyon $) ile başlayacak. Ürün, büyük ölçüde, son yıllarda kripto fiyatlarının önemli bir itici gücü haline gelen kurumsal pazara hitap ediyor.

Ek olarak, SOL, dijital varlık yöneticisi Grayscale tarafından yakın zamanda başlatılan akıllı sözleşmeler fonunda yaklaşık dörtte birlik bir ağırlık oluşturuyor. Yaşanılan bu gelişmelerin ardından SOL, haftalık ve günlük paritede iyi bir ilerleyiş sergiledi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin