Altcoin Solana’nın ilerlemesindeki en büyük engel FTX mi?

İflasın en çok konuşulan varlığı Solana fiyatı iyileşecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX’in resmi Telegram kanalındaki bir yönetici, zor durumdaki kripto borsasının tüm fonları için saldırıya uğramış olabileceğini iddia etti. Cuma günü “FTX saldırıya uğradı. Tüm fonlar gitmiş gibi görünüyor” yazan bir mesaj gönderildi.

Kripto para borsasında sular durulmazken yatırımcıların gözü varlıklarda kaldı. Bu sürede en çok düşenlerden biri de Solana oldu. Solana fiyatı son bir hafta ve bir aylık döneme göre ciddi bir daralmaya gitti.

FTX’in çöküşü, bu hafta kripto dünyasını sarstı. Şirket iflas başvurusunda bulunurken CEO Sam Bankman-Fried’in görevden alındı.

Solana fiyatı ve son durum

Solana fiyatı düşüş eğilimini devam ettiriyor. SOL/USD paritesi 21.60$’lık ani direnç seviyesinin üzerine çıkamıyor. 6 Kasım’dan bu yana SOL tokeninin değeri %70’ten fazla düşerek 11.50$’a kadar geriledi.

Diğer yandan ABD TÜFE rakamları ve teknik göstergeler, SOL’un 9 Kasım’daki düşük seviyesinden %60 yukarıya gitmesini sağladı. Fakat dün yapılan iflas açıklaması her şeyi yeniden tersine çevirdi. 

Kripto fenomeni DrProfitCrypto’ya göre, Solana fiyatı için ekip, staking kilit açma süresinin başlangıcını iki gün erteledi. Buna rağmen SOL token sahipleri, SOL varlıklarına erişmeye ve bunları satmaya devam edebilir.

Solana’nın FTX ile bağları var

Sam Bankman-işletme Fried’in imparatorluğunun hızlı çöküşünün tetiklediği tüm kripto piyasalarında keskin bir satışın ortasında, haftanın en sert vuran dijital varlıklarından biri olan Solana blok zinciri öne çıktı. 

Solana fiyatı, 2021’de şirketin yerel token satışına 300 milyon dolar bağışlayan Alameda Research dahil olmak üzere çeşitli özel yatırımcılardan oluşan bir grup çekti. Andreessen Horowitz, bu bağış toplama turunun birincil yatırımcısıydı. Fried’s Financial Services, Solana blok zinciri entegrasyonunu sürdürdü.

Solana fiyat tahmini

Solana’nın şu anki fiyatı 1.8 milyar $’lık 24 saatlik işlem hacmiyle 15 dolarda görülüyor. Solana, son 24’te %12’den ve önceki yedi günde ise %56’dan fazla değer kaybetti. CoinMarketCap şu anda 7.9 milyar dolarlık canlı piyasa değeri ile 13. sırada yer alıyor. Bu da büyük bir çöküşün tam göstergesi oldu.

Solana fiyatı, 21.85 dolara kadar %38,2 Fibonacci düzeltmesini tamamladı. Bu seviyenin altında kapanış mumları düşüş eğiliminin devam edeceğini gösteriyor. SOL/USD paritesi, direnci 26 dolara genişleten 50 günlük hareketli ortalamanın altında kalıyor.

Solana fiyatı için düşüş trendinin devam etme şansı güçlü olduğu görülüyor. Satıcılar, 11.50 dolardaki acil desteğinin altına iterse SOL 5.5 dolara kadar düşebilir.

cryptonews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin