Kripto piyasasını iyileştirecek gelişme: Genesis ve Gemini anlaştı!

İflas depremi virüs gibi yayılıyor: Sıradaki şirket Genesis mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hasarlar kripto pazarına ve endüstrisine yayılırken, FTX çöküşünden kaynaklanan alevler etrafı sarmaya devam ediyor. Şimdi ise kripto paralar için borç veren platform Genesis, ani bir kararla para çekme işlemlerini durdurdu.

FTX borsası tarafından yapılan borçların büyüklüğü diğer firmalar yardımcı olamadığı için tamamen kendine kaldı. Binance başlangıçta yardım etmeyi amaçlamıştı fakat daha sonra durumun gücünün ötesinde olduğunu kabul etti.

Tüm bu karmaşık yapı piyasanın her kesimini etkiledi. Büyük ya da küçük ölçekli şirket ve bireysel yatırımcı zararını gördü. Hemen hemen 1 haftanın üzerinde bir süre geçmesine rağmen etkileri virüs gibi yayılıyor.

Genesis, FTX sonrasında kısıtlamaya gidiyor

Kripto varlık yöneticisi Genesis’in borç verme bölümü, müşteri itfalarını ve yeni kredi oluşumlarını durdurmak için 16 kasım çarşamba sabahı harekete geçti.

Karar, FTX’in çöküşünün etkilerinden kaynaklandı. Büyük para yatırımcılarının daha güvenli soğuk depolama çözümleri lehine dijital varlıklarını borsalardan çıkarma telaşıyla tetiklenen daha geniş borsa likidite sorunlarıyla yankılar başladı.

Şimdi endüstri katılımcıları, FTX bulaşmasının kripto kredi pazarlarına yayıldığını ve en büyük operatörlerinden biri olan Genesis’i vurduğu belirtildi. Konuya yakın bir kaynağa göre, Genesis yöneticileri Çarşamba sabahı telefonla kurumsal müşterilerine durumu haber etti. 

Geçen hafta başka bir kaynak Genesis’in “işlevsel olarak iflas ettiğini” söyledi. Hassas iş anlaşmalarını tartışmak için kaynaklara anonimlik verildi. Diğer yandan bazı kaynaklarda şirketin çekim işlemlerini askıya aldığı açıklandı.

blockworks


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin