featured

ICP kurucusu, savaşı bitirmek için bir çözüm önerdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın bitmesi için herkes elinden geleni yapıyor. Diplomatların araya girmesiyle bu süreç bir an evvel sonlanması isteniyor. STK ve diğer kuruluşlarda elinden geleni yapıyor. Son olarak kripto dünyasının önde gelen bir isim öneri de bulundu. ICP’nin kurucusu Rus savaşına en az 250 milyon dolara mal olacak bir çözüm önerdi ve ülkenin internetini kapatmamasına güvendi.

Ukrayna’daki çatışma yeni boyutlar kazanıyor. Dfinity’nin kurucusu Dominic Williams, çatışmayı sona erdirmek için bir çözüm önerisinde bulundu. Bu öneri en az 250 milyon dolara mal olacak

ICP kurucusu farklı bir öneri ile geldi

15 Mart’ta orta sayfasında “Akıllı sözleşmeler ve 250 milyon dolar Bitcoin ve Ether kullanarak Ukrayna’ya yönelik saldırıların sona erdirilmesini hızlandırma önerisi” başlıklı teklifi yayınladı. Teklif, yalnızca Rus halkı arasındaki dezenformasyon ve propagandaya karşı koymaya odaklanıyor.

Blockchain teknolojisi ile dezenformasyona karşı mücadele

Williams’ın görüşüne göre, çoğu Rus Ukrayna’da olup bitenler hakkında bilgisiz. Böylece onları bilgilendirmek, onları hükümete karşı ayağa kaldıracak ve çatışmayı sona erdirmesi için baskı yapmayı planlıyor. Williams şunları açıkladı:

“Yaptırımların tek başına Rus halkını liderlerine karşı çevireceğine dair çok fazla umut beslememeliyiz. Çünkü onlar dikkatli bir şekilde hazırlanmış propaganda ve yanlış bilgiyi görev bilinciyle pompalayan medyalarını kontrol ediyorlar.”

Teklif, savaşla ilgili doğru gerçekleri ve bilgileri Ruslara iletmek için blok zincir teknolojisini ve akıllı sözleşmeyi kullanmayı amaçlıyor.

Akıllı sözleşmeler, daha sonra “halk partileri” olarak adlandırdığı sanal gerçeklik aracılığıyla savaşın gerçek durumunu gösteren videoları izleyebilecek olan Rus vatandaşlarını doğrulayacak.

İnternet Bilgisayarının kurucusu, insanların videoları izlemesini sağlamak için şunları ekledi; 50 dolarlık bir teşvik olacak. 5 milyon Rus çekerse, harcanan 250 milyon dolar olacak.

Akıllı sözleşme, herkesin videoları yalnızca bir kez izlemesini ve ödülleri almasını sağlayarak herhangi bir hileyi önleyecektir. Ayrıca videoyu başarıyla izleyen ve cüzdanına 50$ değerinde BTC veya ETH yatıran her kişi için bir kripto hesabı oluşturacak.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin